«Φως» στα όσα συνέβησαν τις ώρες της απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας επιχειρούν να ρίξουν οι αστυνομικοί, μετά και τη σύλληψη της 33χρονης «κοκκινομάλλας», που ομολόγησε την πράξη της.

Τα στοιχεία της δικογραφίας, αλλά και η βαρύτητα των ποινικών διώξεων που βαρύνουν την 33χρονη δείχνουν τη φρίκη που βίωσε η Μαρκέλλα. Μια φρίκη που ξεκίνησε τη στιγμή που η 33χρονη την έπεισε να την ακολουθήσει όταν επέστρεφε από το σχολείο της μαζί με έναν συμμαθητή της. Η απαγωγή της κράτησε περίπου 40 ώρες, μέχρις ότου η μικρή εντοπίστηκε σ' ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, εξίσου μυστηριωδώς, εμφανίζοντας σημάδια σύγχυσης, που στη συνέχεια εξηγήθηκαν από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έδειξαν ότι της είχαν δοθεί ναρκωτικές ουσίες.

Βίντεο δείχνει ότι το Σάββατο το πρωί, η 33χρονη φορώντας μαύρη καμπαρντίνα και κουκούλα, βάδιζε με γρήγορους ρυθμούς, στην απελευθέρωση της μικρής, η οποία έτρεχε πίσω της. «Πού πάς; Γιατί με αφήνεις εδώ;» φαίνεται ότι της φώναζε η μικρή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Μόλις την άφησε, μετέβη στην Κατερίνη όπου νοίκιασε ένα μικρό δωμάτιο και έκοψε τα μαλλιά της, προσπαθώντας να κρυφτεί από τις αρχές.


Καρέ καρέ η απαγωγέας τη στιγμή που αφήνει τη Μαρκέλλα στο βενζινάδικο

Βαρύ κατηγορητήριο από την αρμόδια εισαγγελέα

Στο σχέδιό της, η 33χρονη φαίνεται ότι δεν υπολόγισε ούτε τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ούτε την κινητοποίηση αρχών και πολιτών, ούτε τον σάλο που θα προκαλούσε. Όταν άφησε τη 10χρονη ελεύθερη, θεώρησε ότι θα μπορούσε να γλιτώσει από τα χέρια των αρχών παίρνοντας μέτρα κάλυψης και απόκρυψης των μετακινήσεών της. Ωστόσο δεν τα κατάφερε και έπεσε στα χέρια των αστυνομικών το μεσημέρι της Τετάρτης. Η προσαγωγή της ήταν θέμα χρόνου να μετατραπεί σε σύλληψη και να οδηγηθεί στην εισαγγελία.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος της για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να το μεταχειριστεί σε ανήθικες ασχολίες, βιασμός, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων (σε βαθμό κακουργήματος), προμήθεια ναρκωτικών και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο (σε βαθμό πλημμελήματος). Παρότι η γυναίκα ομολόγησε, οι αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» όλα τα στοιχεία που βρήκαν στο διαμέρισμά της στην Καλαμαριά, αλλά και σε κάδο απορριμάτων, όπου βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της απαγωγής, αλλά και της απελευθέρωσης της δεκάχρονης.

Την νάρκωσε και προέβη σε ασελγείς πράξεις

Η 33χρονη φέρεται ότι ανήκε στο φιλικό περιβάλλον της Μαρκέλλας, αφού παλαιότερα ζούσαν στην ίδια γειτονιά. Αφού άρπαξε το παιδί, το νάρκωσε και προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Η ίδια η Μαρκέλλα, μην μπορώντας να αντιληφθεί πλήρως τι έχει συμβεί, είπε ότι η γυναίκα της είχε δώσει ένα ρόφημα. Χωρίς να το ξέρει, σε αυτό υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες. Στη συνέχεια η κατηγορούμενη την ξάπλωσε στο κρεβάτι της και την χάιδευε, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, αν και η σεξουαλική κακοποίηση δεν προκύπτει εργαστηριακά. Ωστόσο, με βάση την ιατροδικαστική εξέταση, η πράξη του βιασμού τεκμηριώνεται μέσω της χορήγησης ναρκωτικών φαρμάκων, με στόχο να κάμψει τις όποιες αντιδράσεις της 10χρονης και στη συνέχεια να προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις.

Η αστυνομία επεξεργάζεται υλικό από κινητό και υπολογιστή για πορνογραφικό υλικό που απεικονίζει τη μικρή μαθήτρια. Η Μαρκέλλα κατέθεσε ότι η απαγωγέας τη μακιγιάρισε και στη συνέχεια τη φωτογράφησε.

Τι είπε στην ομολογία της

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την 33χρονη στην Παραλία Κατερίνης, όπου πήγε με ταξί, κάτι που αποδείχθηκε ως μοιραίο λάθος, αφού εντοπίστηκε ο αυτοκινητιστής που τη μετέφερε και αποκάλυψε το δρομολόγιό της. Έκοψε μάλιστα τα μαλλιά της, για να δυσχεράνει τις έρευνες, ενώ λίγο πριν την πιάσουν, φέρεται ότι έσπασε έναν φορητό υπολογιστή.

Η κατηγορούμενη φέρεται ότι ομολόγησε ότι τα κίνητρα της αρπαγής ήταν σεξουαλικά και ισχυρίστηκε ότι είχε σεξουαλικές προτιμήσεις για τα ανήλικα παιδιά. Όπως δήλωσε, είναι άνεργη ενώ υποστήριξε ότι περιστασιακά εκδιδόταν. Η πράξη της δείχνει ακόμη πιο αποτρόπαια, καθώς η ίδια είναι χωρισμένη και μητέρα ενός παιδιού, που ζει σε άλλη πόλη μαζί με τον πατέρα του.

Έρευνα για το εάν εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Πλέον οι Αρχές εξετάζουν και το παρελθόν της 33χρονης, καθώς η ανακρίτρια αναμένεται να διερευνήσει το ενδεχόμενο εμπλοκής της και σε άλλες περιπτώσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, ενώ στο σπίτι της βρέθηκαν σεξουαλικά βοηθήματα.

Με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματίσει σε βάρος της η Αστυνομία, οι εισαγγελικές Αρχές δεν αποκλείουν το σενάριο πίσω από την υπόθεση της Μαρκέλλας να κρύβεται κύκλωμα που χρησιμοποιεί ανήλικα, ενδεχομένως για να διακινήσει πορνογραφικό υλικό, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν το ενδεχόμενο να έδρασε μόνη της.