Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ο εντοπισμός εκατοντάδων νέων κρουσμάτων της νόσου Covid- 19 στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και το Βερολίνο.

Επτά χιλιάδες πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπίλεφελντ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας με τις αρχές να καταγράφουν 657 κρούσματα (σε σύνολο χιλίων εργαζομένων ) σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τα άτομα που μολύνθηκαν να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Την ίδια ώρα, σε καραντίνα έχουν τεθεί εκατοντάδες νοικοκυριά αλλά και ολόκληρες πολυκατοικίες στην πολυεθνική συνοικία του Βερολίνου Νόικελν με τις αρχές να καταγράφουν ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

Οι ειδικοί εντόπισαν έξι συγκροτήματα κατοικιών στα οποία υπήρχαν 57 άτομα θετικά στον ιό. Μετά από την ιχνηλάτηση, αποφασίστηκε ότι 369 νοικοκυριά τίθενται σε αποκλεισμό. Σε ορισμένα κατοικούν μέχρι και δέκα άτομα.

«Συνειδητοποιήσαμε γρήγορα ότι εμπλέκονται ολόκληρα συγκροτήματα διαμερισμάτων και πως έπρεπε να τα βάλουμε σε καραντίνα. Οι συνθήκες διαβίωσης εκεί δεν είναι καλές , με οκτώ άτομα σε ένα δυάρι διαμέρισμα να μείνουν σε απόσταση μεταξύ τους ή να μείνουν σε απομόνωση για δύο εβδομάδες», δήλωσε ο δήμαρχος του Νόικελν, Μάρτιν Χίκελ.

«Ολόκληρη η Ευρώπη είναι σε μια εξαιρετικά προνομιακή θέση, αλλά δεν έχουμε περιθώριο να θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα και να εφησυχάζουμε, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για δεύτερο κύμα. Ο κορωνοϊός δεν εξαλείφθηκε. Η μετάδοση συνεχίζεται, η εξάπλωση συνεχίζεται», τόνισε από την πλευρά του ο επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Αντουάν Φλαχόλ.