Την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περιμένουν στον δήμο της Πάτρας για να προχωρήσουν σε προσλήψεις ναυαγοσωστών στις παραλίες της επικράτειας τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπο του δήμου της Πάτρας Ανδρέα Αντωνόπουλο η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε φέτος, καθώς το καλοκαίρι ήδη έχει ξεκινήσει και οι ναυαγοσώστες κανονικά θα έπρεπε να πιάσουν δουλειά, έχει να κάνει με την πανδημία.

«Ο κορωνοϊός καθυστέρησε όλες αυτές τις διαδικασίες του δημοσίου που έχουν να κάνουν με προκηρύξεις και διαγωνισμούς» τονίζει.

«Οι διαδικασίες αυτές για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών της Πάτρας πλέον έχουν ολοκληρωθεί και περιμένουμε την έγκριση της Αποκεντρωμένης για να προχωρήσουμε στις προσλήψεις».

Η έγκριση αυτή αναμένεται να γίνει από μέρα σε μέρα αφού δεν υπάρχει χρόνος για άλλες καθυστερήσεις, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουνίου και βαδίζουμε προς τον Ιούλιο. 

Κατά συνέπεια θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι προσλήψεις. Ήδη οι λουόμενοι έχουν ξεκινήσει να πηγαίνουν εδώ και μέρες στις κοντινές παραλίες της Πάτρας και χρειάζονται οι ναυαγοσώστες γιατί διαφορετικά κινδυνεύουν ζωές.

Θυμίζουμε ότι τις περασμένες χρονιές το φαινόμενο των θανάτων μέσα στη θάλασσα, είτε από πνιγμό, είτε από ανακοπή ήταν συχνό, ενώ υπήρξαν αρκετά ακόμα περιστατικά που χωρίς ναυαγοσώστες θα εξελίσσονταν σε μοιραία. 

Οι παραλίες που θα τοποθετηθούν

Οι θέσεις που θα τοποθετηθούν ναυαγοσώστες θα είναι ίδιες με πέρυσι και δεν αλλάζουν. Συγκεκριμένα:

*Παραλία «Πλαζ», θέση Έξω Αγυιά.

*Παραλία «Ακταίου», Δ.Ε. Ρίου, θέση Δημορηγόπουλου.

*Παραλία «Αγίου Βασιλείου», Δ.Ε. Ρίου, θέση Άγιος Βασίλειος, Τέρμα οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

*Παραλία «Δάφνες», στη θέση Αγυιά Πατρών, περιοχή Μποζαΐτικα (τέρμα οδού Νηρέως).

*Παραλία «Βραχνέικα», Δ.Ε. Βραχνεΐκων, από οδό Μαραγγοπούλου έως οδό Ροδοπούλου

*Παραλία «Καστελλόκαμπος», περιοχή Καστελλόκαμπος, Δήμου Πατρέων

*Παραλία «Ρίου» μπροστά από το ξενοδοχείο PORTO RIO, Δ.Ε. Ρίου Δήμου Πατρέων (1 βάθρο)

*Παραλία «Ψαθόπυργου» (1 βάθρο).

Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται εκεί επτά ημέρες την εβδομάδα και σε ωράριο από 10:30 έως 17:30.