Σε ανακοίνωση της η «Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία», αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή διάφορα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τις εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Πάτρα,  τον ρόλο του δήμου Πατρέων αλλά και τις συζητήσεις που αναμειγνύουν το 5G με τον νέο κορωνοιό, τα εμβόλια και άλλα  ζητήματα εμπλέκοντας και την πρωτοβουλία μας θέλουμε με το παρόν να αποσαφηνίσουμε τα παρακάτω

Η κίνησή μας με διακριτικό τίτλο «Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία» δημιουργήθηκε από πολίτες των Πατρών που ανησυχούν για τα ζητήματα υγείας (και όχι μόνο), που προκύπτουν από την διαρκώς αυξανόμενη ηλεκτρομαγνητική μόλυνση η οποία θα γιγαντωθεί με την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση του δικτύου 5G, του Internet Of Things, των Smart Cities, των «έξυπνων» μετρητών κλπ.

Η ανησυχία μας και η αντίθεση μας, βασίζεται μόνο σε επιστημονικά αποδεδειγμένα επιχειρήματα μέσα από διεθνείς μελέτες, αξιολογημένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά από επιστήμονες που είναι οι πλέον ειδικοί στην ανίχνευση και αξιολόγηση των βιολογικών επιπτώσεων της μη-ιονίζουσας Η/Μ ακτινοβολίας που χρησιμοποιεί η βιομηχανία της ασύρματης επικοινωνίας.

Επειδή θεωρούμε το ζήτημα άκρως σημαντικό για τον άνθρωπο και την κοινωνία όπως τους γνωρίζουμε και που αμφότερα σχεδιάζονται να μεταλλαχθούν χωρίς την συγκατάθεση του πολίτη, δεν έχουμε εμπλέξει άλλα ζητήματα και ιδαίτερα πολιτικο-κομματικές ιδεολογίες και τοποθετήσεις.

Προσδοκούμε σύντομα η κίνηση μας να έχει ολοκληρώσει την δημιουργία της νομικής της υπόστασης που θα διευκολύνει τις επόμενες δράσεις της. Θα σας ενημερώσουμε όταν γίνει αυτό».