Χωρίς αστυνομικούς και φύλαξη έχει μείνει το αεροδρόμιο του Αράξου από τις 19 Μαρτίου και μετά, γεγονός που προβληματίζει τους ιθύνοντες, εν όψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν.

Από τις αρχές Ιουλίου ξεκινούν οι πτήσεις και το αεροδρόμιο, χωρίς να έχει αστυνομική επιτήρηση, θα είναι επίφοβο, σε διαφόρων ειδών συμβάντων και το κυριότερο στο ενδεχόμενο πυρκαγιών, σαν και αυτή που είχε ξεσπάσει την περασμένη χρονιά, όταν είχε κλείσει για δύο περίπου εβδομάδες, σε μία περίοδο που η σεζόν ήταν στο φουλ.

Τι έγινε και το αεροδρόμιο έμεινε χωρίς αστυνομικούς; Οι τρεις αστυνομικοί που φύλαγαν το αεροδρόμιο, ανά βάρδιες σε καθημερινή βάση αποσύρθηκαν (προφανώς με εντολή των ανωτέρων τους), αφήνοντας έτσι πίσω τους ένα σημαντικό κενό.

Η αστυνομική φύλαξη υπήρχε στον Άραξο από το 2004. Στο αεροδρόμιο, πέρα από τους υπαλλήλους και τους τουρίστες που καταφτάνουν στην Δυτική Ελλάδα, μπαινοβγαίνουν αρκετοί άνθρωποι για διάφορους λόγους. Άνθρωποι που πλέον θα εισέρχονται και θα εξέρχονται χωρίς κανένα έλεγχο αφού δεν θα υπάρχουν αστυνομικοί.

Κι αυτό σε μία χρονιά που κανονικά εξαιτίας της πανδημίας η αστυνομική δύναμη στο αεροδρόμιο του Αράξου θα έπρεπε να ήταν αυξημένη και όχι να μην υπάρχει καθόλου. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το αεροδρόμιο και τους γύρω χώρους η κατάσταση εκεί θα είναι ακόμα πιο επίφοβη τις νυχτερινές ώρες. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη διοίκηση έχει γίνει σύσταση για την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης, όμως, η διαδικασία είναι χρονοβόρα και ήδη έχει υπάρξει καθυστέρηση γα την προμήθεια τους.

Όλα αυτά τη στιγμή που η πρώτη πτήση από την Γερμανία στο αεροδρόμιο του Αράξου φτάνει στις 3 Ιουλίου. Θυμίζουμε ότι στο αντίστοιχο αεροδρόμιο της Καλαμάτας λειτουργεί εντός αυτού ολόκληρο αστυνομικό τμήμα.