Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, πραγματοποιήθηκε, σήμερα στο Δημαρχείο, σύσκεψη για το Γήπεδο των Προσφυγικών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΠΣΑ, των Ποδοσφαιρικών Σωματείων της πόλης, Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΚ, Ηρακλής, Πάτραι, Αρόη, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, το Διαμερισματικό Συμβούλιο του Κεντρικού Τομέα της Πάτρας και η Διοικούσα Επιτροπή Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου. 

Η ΕΠΣΑ παρουσίασε το Σχέδιο για την ανακατασκευή του Γηπέδου.

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου και την τοποθέτηση των φορέων αποφασίστηκε η συγκρότηση αντιπροσωπευτικής συντονιστικής Επιτροπής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, η οποία θα αναλάβει άμεσα όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες στο Γήπεδο. 

Θα γίνει συνάντηση με το Υπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια, για να εξεταστεί η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης της όλης προσπάθειας. Ο Δήμος θα συνδράμει, όπου χρειαστεί, για την  υλοποίηση του κοινού στόχου, την ανακαίνιση του Γηπέδου άμεσα.

Σύμφωνα με το Σχέδιο που παρουσιάστηκε: 

  • Θα πραγματοποιηθούν χωματουργικές εργασίες υποδομής, επίστρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς και αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου.
  • Το έργο θα κατασκευαστεί από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας. 
  • Σκοπός του έργου είναι η ανακατασκευή ενός από τα πιο ιστορικά ποδοσφαιρικά γήπεδα της Πάτρας καθώς επίσης και από τα αρχαιότερα σε ολόκληρη την Ελλάδα, που αποτελεί πάγιο αίτημα της πατρινής και αχαϊκής φίλαθλης κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας. 
  • Το έργο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής. 
  • Το γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των ερασιτεχνικών Σωματείων της Αχαΐας.