Συστατικά
  • 350 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα, χωρίς γλουτένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μοτσαρέλα, κομμένα σε μικρά στρογγυλά κομματάκια
  • 80 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
  • 100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λωρίδες
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • (για τη μεσογειακή σάλτσα ντομάτας): 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
  • 800 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
Τρόπος μαγειρέματος
  • Αρχικά, για τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτεις σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σοτάρεις για 3 -4 λεπτά.
  • Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνεις τον ντοματοπολτό και ανακατεύεις πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτεις τις ντομάτες, πριν ο ντοματοπολτός πήξει. Όταν αρχίσουν να βράσουν, χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις να μαγειρευτούν για 10-12 λεπτά.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ, χτυπάς καλά την σάλτσα ντομάτας μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Την αφήνεις στην άκρη.
  • Σε έναν πάγκο ελαφρά αλευρωμένο, ανοίγεις τη ζύμη της πίτσας, προσθέτοντας λίγο νερό, για να ανοίξει καλύτερα.
  • Σε ένα πολύ μεγάλο ταψί με αντικολλητικό ταψί, μοιράζεις την ζύμη σε δύο ταψιά με τα χέρια σου, αφού έχεις φορέσει τα γάντια. Καλύπτεις τις ζύμες με δύο μεμβράνες και τις αφήνεις για περίπου 30 λεπτά, να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Μόλις η ζύμη φουσκώσει, στρώνεις με τη σάλτσα ντομάτας ως βάση και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά με ιδιαίτερη μαεστρία.
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 25 – 30 λεπτά.
  • Απολαμβάνεις!

Πηγή: tlife.gr