"Έφυγε" από τη ζωή πριν από λίγο, μετά από ανακοπή της καρδιάς, ο γνωστός, αγαπητός και καταξιωμένος Πατρινός μαέστρος και βιτρουόζος του μπουζουκιού Θοδωρής Γεωργόπουλος.

Η τραγική είδηση σκόρπισε βαθιά θλίψη στην τοπική κοινωνία και ιδίως στον καλλιτεχνικό κόσμο της Πάτρας.

Ο Θοδωρής Γεωργόπουλος γεννήθηκε στη Πάτρα το 1962. Γιος του δάσκαλου παραδοσιακής μουσικής Σταύρου Γεωργόπουλου, αναπόφευκτα ασχολήθηκε με την μουσική όπως και όλη η οικογένεια.

Σε ηλικία 10 ετών η πρώτη επαφή του με τη μουσική, δια μέσου της κιθάρας. Η μεγάλη αγάπη ήρθε στο άκουσμα της πενιάς του μπουζουκιού, καθώς ο μεγαλύτερος αδελφός βιρτουόζος στο μπουζούκι, τον μύησε στην τεχνοτροπία του οργάνου.

Μεγάλη αγάπη του το μπουζούκι, οκτάχορδο στην αρχή, εξάχορδο, τζουράς, μπαγλαμάς, λαούτο όπου με αγαπημένους φίλους της οικογένειας μουσικούς και με ακούσματα αμιγώς λαϊκά & παραδοσιακά διαμόρφωσε το δικό του ύφος και στυλ.

Οι πρώτες μουσικές συνθέσεις έρχονται το 1986 με το Νίκο Λιβάνη και ακολουθούν επόμενες με Στάθη Αγγελόπουλο, Άντζελα Δημητρίου, Τάκη Κατσάνη, Σούλα Νικολουδάκη, Νίκο Μυλωνά, Γιώργο Αναστασόπουλο, Κώστα Καρουσάκη, Δημήτρη Δημόπουλο, Γιώργο Τζουμέρκα, τον ηθοποιό Γιώργο Γιαννόπουλο κ.α.