Σήμερα Δευτέρα και από τις 10:00 έως και τις 12:00, ο Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών Σχολών ΟΑΕΔ Πελοποννήσου, πραγματοποίησε μια επιπλέον Στάση Εργασίας, σε συνέχεια με τις δίωρες Στάσεις, την Πέμπτη 11/6 (πρωί και απόγευμα) και την Παρασκευή 12/6, ζητώντας για μια ακόμα φορά την απόσυρση, για φέτος, του νέου Σχεδίου Νόμου που αφορά την Προκήρυξη του σχολ. Έτους 2020-21, ζητώντας να επανέλθει από το Φθινόπωρο στις Σχολές, για να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος, συζήτησής του και δημιουργία προτάσεων διόρθωσής του, από του Εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους τους.

Όπως έχουμε προαναφέρει το νέο Σχέδιο Νόμου, υποβαθμίζει τις Σχολές μας και δεν λαμβάνει υπόψη ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που ήδη υπηρετούν σε αυτές τους οποίους θα οδηγήσει στην Ανεργία.

Φυσικά κανένας λόγος για Μονιμοποιήσεις, διότι οι Συνάδελφοι επί χρόνια «βάζουν πλάτη», για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολών, διότι ο αριθμός των μονίμων, οι οποίοι σε οποιαδήποτε κινητοποίηση είναι στο πλευρό μας, είναι πολύ μικρός και ορισμένες Σχολές λειτουργούν μόνο με Ωρομισθίους Εκπαιδευτικούς. 

Επίσης ανάστατοι είναι και οι Συνάδελφοι Εκπαιδευτικοί των άλλων ΕΠΑ.Σ, πανελλαδικά και έχουν προχωρήσει σήμερα και αυτοί σε παράλληλες κινητοποιήσεις.

Μαζί μας σήμερα είναι ο Σύλλογος Μονίμων Εκπαιδευτικών, με εκπρόσωπο την Πρόεδρό του κ. Παπαδάκη Βάνα και μας συμπαρίσταται, μαζί με τους Συναδέλφους μονίμους της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Πάτρας.

Ζητάμε:

  1. Άμεση απόσυρση του νέου Σχεδίου Νόμου και να επανέλθει το φθινόπωρο, για να υπάρχει χρόνος να συζητηθεί από τα Πρωτοβάθμια σωματεία και να δοθούν προτάσεις διόρθωσης.
  2. Να προβλεφθεί και να εξασφαλισθεί το μέλλον των Εκπαιδευτικών που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στις Σχολές, με άμεσες Μονιμοποιήσεις.
  3. Η εξασφάλιση λειτουργίας των Σχολών, με τον συγκεκριμένο τρόπο της Μαθητείας, διότι λειτουργεί επί χρόνια και μάλιστα πολύ αποδοτικά, παρέχοντας σχεδόν έτοιμους Επαγγελματίες στην Αγορά Εργασίας και πολλοί από αυτούς διαπρέπουν αυτή τη στιγμή σαν προσωπικό σε Επιχειρήσεις και σαν Ελεύθεροι Επαγγελματίες.