Έρχεται τους επόμενους δύο μήνες ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και περιμένει μία συγκεκριμένη πρόταση από τους φορείς και από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός αναγνώρισε για ακόμα μία φορά την ανάγκη για τη μετακίνηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης από το κτίριο της Ερμού, τονίζοντας ότι ο χώρος δεν μπορεί να στεγάσει τις υπηρεσίες που θα πρέπει να έχει μία σύγχρονη αστυνομία.

Ταυτόχρονα, μιλώντας με τους αστυνομικούς, υπογράμμισε ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο υποβαθμίζει το κύρος της αστυνομίας. Είναι ανάγκη να φύγει από εκεί, το θέμα είναι που θα πάει.

Στο ζήτημα και στις συζητήσεις που έγιναν διαφάνηκε η διαφωνία που υπάρχει μεταξύ δημοτικής αρχής και συνδικαλιστών της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί δεν είχαν δει από την αρχή με καλό μάτι την πρόταση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει δικό της χώρο στο Ζαβλάνι για να πάρει αυτή το οικόπεδο δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο.

Ως γνωστόν, ο δήμος θέλει το συγκεκριμένο οικόπεδο που ανήκει στην αστυνομία - το οποίο της χρησιμεύει για την ώρα για πάρκινγκ κατασχεμένων αυτοκινήτων της ΕΛ.ΑΣ. -για να το συμπεριλάβει στο πλαίσιο ενός αρχαιολογικού πάρκου που πρόκειται να δημιουργήσει για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Χρειάζεται χρόνος. Όμως από την άλλη οι ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ. είναι μεγάλες και δεν υπάρχουν περιθώρια. Για αυτό και οι αστυνομικοί δείχνουν να τάσσονται υπέρ της δημιουργίας του νέου αστυνομικού μεγάρου στο οικόπεδό τους.

Άλλωστε, έχουν πάρει και τη δέσμευση από αρχιτέκτονες – μελετητές ότι το νέο κτίριο μπορεί να σχεδιαστεί με έναν τέτοιο τρόπο που να ταιριάζει με το χώρο του αρχαιολογικού πάρκου, έχοντας και αυτό να αναδείξει κάποια πολιτιστικά στοιχεία.

Ο δήμος, πάντως, επιμένει και ο δήμαρχος τόνισε ότι πλέον είναι όλα έτοιμα και έχουν ξεπεραστεί οι δυσκολίες για να δοθεί ο χώρος κοντά στο Ζαβλάνι και στη μίνι περιμετρική για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου.

Λύση που δεν καλοβλέπουν οι αστυνομικοί. Όσο για τις άλλες προτάσεις του δημάρχου, το ΚΕΤχ και το διοικητήριο του Λαδόπουλου; Ούτε που τις συζητούν. Είπαμε δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο…