Άμεση ήταν η αντίδραση της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας στην είδηση ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είχε στα πλάνα της να προχωρήσει στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Μαύρα Βουνά του Αράξου.

Αυτό τουλάχιστον έδειξε ο καταστατικός χάρτης της ΡΑΕ. Τα μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας απέστειλαν έγγραφο προς την ΡΑΕ ενημερώνοντας την ότι τα σχέδια που έχει (αν πράγματι είναι υπαρκτά), έρχονται σε αντίθεση με την υφιστάμενη νομοθεσία και δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελών της ΟΙΚΠΑ πρόκειται επί της ουσίας για μία «γκάφα» των στελεχών της ΡΑΕ.

Ο χάρτης της έδειξε ότι πράγματι είναι να τοποθετηθούν 20 ανεμογεννήτριες, σε ένα χώρο όμως που βρίσκεται ενός του Εθνικού Πάρκου και γειτνιάζει με περιοχές που ανήκουν στο δίκτυο της Natura και της Ramsar.

Κάτι τέτοιο λοιπόν θα ήταν αντίθετο με τον νόμο, ακόμα και με το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που και αυτό απαγορεύει την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε τέτοιες χώρους, αλλά και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά με αυτούς.

«Εκτιμούμε ότι ήταν ένα λάθος από την ΡΑΕ που σκοπεύει να το πάρει πίσω προτού καν το σχεδιάσει» τονίζει ο Θωμάς Κουτρούμπας. «Δεν γίνεται διαφορετικά, δεν θα μπορούσε να περάσει κάτι τέτοιο, θα ήταν μία καταπάτηση των νόμων και φυσικά θα ήταν καταστροφικό για τα πουλιά».

Πάντως, η ΟΙΚΙΠΑ παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί το θέμα από κοντά, έτοιμη να επέμβει εφόσον χρειαστεί.