Ένα ξεχωριστό θεατρικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου, φέρνοντας τη φωνή σε γνωριμία με το σώμα μέσα από την τεχνική του χορού του Αρχαίου Δράματος.

Εισηγήτρια θα είναι η ηθοποιός, σκηνοθέτης και δραματοθεραπεύτρια Γεωργία Τσαγκαράκη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετικό δελτίο τύπου: «Αυτή η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, έχει δημιουργήσει μεγάλη εσωτερική αστάθεια και ερωτήματα που σχετίζονται με την έννοια του προσωπικού χώρου και την σημασία της επικοινωνίας.

Μπήκανε στο μικροσκόπιο θέματα όπως χωράω, φαίνομαι, ακούγομαι, γίνομαι κατανοητός. Η δεδομένη επαφή έχασε την δυναμική της και επανεξετάζονται τρόποι σύνδεσης και ανταλλαγής ιδεών.

Ο χορός στην Αρχαία Τραγωδία είχε πάντα το ρόλο του υποστηρικτή της κύριας δράσης του έργου και εκφραστή διλημμάτων και δύσκολων θεμάτων.

Η τεχνική της ομαδικής διαλογικής και η σημασία του ακούω και συμπληρώνω, διαφοροποιούμαι παραθέτοντας στοιχεία, πάντα με στόχο την προώθηση της δράσης είναι μια τεχνική που αφορά σε γενικότερα συστήματα  επικοινωνιακών επαγγελμάτων. 

Το εργαστήριο θα εισάγει τους συμμετέχοντες στην σημασία της παραγωγής του ήχου ως εργαλείο αυτογνωσίας.

Η εκ νέου σύνθεση των λέξεων μέσα στο στόμα, γίνεται ένα ταξίδι στην κατανόηση νοημάτων εμπλουτίζοντας κατ' επέκταση την διανοητική διεργασία. Παράλληλα θα μελετήσουμε τη δυνατότητα του «Ακούω», μια δεξιότητα χρήσιμη στην ζωή αλλά και σε όλα τα επαγγέλματα που συνδέονται με την επικοινωνία.

Στόχος η γνωριμία και ενδυνάμωση της φωνής καθώς και η διερεύνηση της  ικανότητας διαλόγου για ένα ενεργητικό χτίσιμο μιας ομαδικής κατασκευής σκέψης. Ανακαλύπτω την φωνή μου= Διευκρινίζω την σκέψη μου= εμπιστεύομαι τον εαυτό μου». 

Το εργαστήριο αφορά σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της φωνής τους και να ενδυναμώσουν αυτό το μοναδικό εργαλείο επικοινωνίας, ενώ θα γίνει στις «Επίκοινες Διαδρομές». Προηγούμενη εμπειρία σε θεατρικά σχήματα δεν είναι απαραίτητη».

Λίγα λόγια για την Γεωργία Τσαγκαράκη

H Γεωργία Τσαγκαράκη είναι αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του  Εθνικού θεάτρου, με Masters Degree στην υποκριτική στο Arts Educational London Schools που φοίτησε για έναν χρόνο με υποτροφία από το ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη.

Από το 1996 συμμετέχει σε παραστάσεις του Εθνικού και του Ελεύθερου θεάτρου, έχοντας συνεργαστεί με αναγνωρισμένους σκηνοθέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.

Σκηνοθετεί και γράφει θεατρικά έργα. Τα τελευταία χρόνια οργανώνει εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με κεντρικό θέμα την έννοια του συνόλου στην σκηνική διαδικασία, έχοντας σαν άξονα τον Χορό στην Αρχαία ελληνική τραγωδία.

Διατηρεί μόνιμη συνεργασία με την One Year Lease Company που οργανώνει εκπαιδευτικό σχολείο για Αμερικάνους φοιτητές στο Πάπιγκο τα καλοκαίρια και έχει έδρα στην Νέα Υόρκη. Έχει συνεργαστεί με το Αττικό σχολείο, τον χώρο τέχνης και εκπαίδευσης Baumstrasse, τo Carnegie Melon University, το SITI company.

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει και σκηνοθετεί στη Χιλή, στην περιοχή της Αρίκα, στον χώρο τέχνης και εκπαίδευσης MB2 centro para la experimentacion de las artes. Παράλληλα από το 2014 προετοιμάζει νέους που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν σε δραματικές σχολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.