Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει την αντεργατική και απαράδεκτη εργοδοτική στάση του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία Πατρών (Σ.Ο.Ψ.Υ), απέναντι σε εργαζόμενη καθαρίστρια, σύμφωνα με την οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα και επί σειρά μηνών τη μισθοδοσία, δεν της καταβάλει αμοιβή για πρόσθετη εργασία, ενώ της οφείλει το Δώρο Χριστουγέννων έτους 2019 και Δώρα Πάσχα 2019 και 2020. Και σαν να μην έφταναν οι μισθολογικές παρατυπίες, η εργαζόμενη μας κατήγγειλε και περιστατικό βίαιης και απειλητικής συμπεριφοράς προς το πρόσωπό της, από υπεύθυνη του Συλλόγου με την ειδικότητα της Ψυχολόγου.

Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση και προκαλεί πλείστα ερωτηματικά, πως ένας Σύλλογος που μάχεται για την ισότιμη κοινωνική ένταξη και στήριξη όλων των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους με όρους ισονομίας και αξιοπρέπειας, την ίδια στιγμή καταπατά και παραβιάζει στοιχειώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα εργαζομένων του.
Διαμηνύουμε προς τη Διοίκηση του Σ.Ο.Ψ.Υ Πάτρας ό,τι τέτοιου είδους συμπεριφορές όχι μόνο δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτές, αλλά θα μας βρίσκουν αποφασιστικά απέναντι. Καλούμε την Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ να αποκαταστήσουν άμεσα τα μισθολογικά προβλήματα, να εξοφλήσουν κάθε οφειλή απέναντι στην εργαζόμενη και να…προγραμματίσουν σεμινάρια καλής συμπεριφοράς για τα στελέχη τους.

Ενημερώνουμε ότι σήμερα το πρωί η «ΕΝΩΣΗ» απέστειλε σχετική καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.