Θέμα έχει προκύψει με το ζήτημα της κατασκευής της πίστας Formula 1 στη θέση Ράγιες στην Χαλανδρίτσα, ένα όραμα που ήταν να γίνει έργο και για την ώρα παραμένει όραμα.

Τι έχει γίνει; Ορισμένοι από τους μετόχους που έχουν συστήσει την εταιρεία Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε. εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το αν το έργο μπορεί να προχωρήσει αφού έχουν περάσει τόσα χρόνια και παρόλο που έχει πάρει το «πράσινο» φως έχοντας μπει στην λίστα των αναπτυξιακών σχεδίων, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει κάτι.

Αντίθετα το ζήτημα έχει «παγώσει». Μάλιστα φέρεται να έχουν θέσει θέμα για μία διαφορετικής μορφής αξιοποίησης του χώρου που ήταν να κατασκευαστεί η πίστα για την Formula 1, χωρίς όμως να διευκρινίσουν τι ακριβώς.

Μιλούν για μία πιο ρεαλιστική λύση εγκαταλείποντας επί της ουσίας τα σχέδια τα οποία κρατούν εδώ και πάνω από 20 χρόνια και αποτελούν ένα όραμα για την περιοχή και γενικότερα για τον νομό. 

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι μέτοχοι που επιμένουν ότι η υπόθεση δεν έχει τελειώσει, αξίζει να συνεχιστεί η προσπάθεια, καθώς μιλάμε για ένα όραμα που θα δώσει πνοή στην ανάπτυξη της περιοχής και θα προσφέρει θέσεις εργασίας.

Όλα αυτά έχουν βάση. Πώς μπορούμε όμως να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη; Ως τώρα τα βήματα που έχουν γίνει δείχνουν ότι υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες με πρώτη και μεγαλύτερη το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε. που έχει συσταθεί για την δημιουργία αυτού του έργου, θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες σε συνέντευξη Τύπου για το όλο θέμα.

Εκεί θα τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις και αν τελικά υπάρχει στον ορίζοντα ένας επενδυτής ή παραπάνω επενδυτές που να μπορούν να τρέξουν το έργο. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο…