Κάτι καλό αναμένεται να προκύψει για το θέμα της αξιοποίησης της τεχνητής λίμνης Αστερίου, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μιλάμε ασφαλώς για την τεχνητή λίμνη που έχει προκύψει από το φράγμα του Πείρου – Παραπείρου, το οποίο ως έργο είναι έτοιμο και περιμένει τι θα γίνει με το ζήτημα της διαχείρισής του, προκειμένου να δώσει νερό στους δήμους της Δυτικής Αχαΐας, του Ερυμάνθου και της Πάτρας.

Το θέμα όμως της αξιοποίησης του περιβάλλοντα χώρου γύρω από τη λίμνη Αστερίου μπορεί να συνδέεται με το έργο της διαχείρισης του φράγματος, ωστόσο, επί της ουσίας είναι διαφορετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Ερυμάνθου είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για το θέμα της αξιοποίησής του, αναζητώντας τρόπους για τη χρηματοδότηση του έργου, έτσι ώστε να ακολουθήσει στη συνέχεια η δημοπράτησή του.

Έως τώρα δεν υπάρχει καμία μελέτη για το έργο, πέρα από ένα διαγωνισμό που ήταν να γίνει για την κατάθεση ιδεών και προτάσεων για την αξιοποίησή του. Όμως από εκεί και πέρα δεν έχει γίνει κάτι άλλο και μένουν ακόμα αρκετές διαδικασίες που είναι να γίνουν, έτσι ώστε να μπει το έργο στην τελική ευθεία.

Οι προτάσεις που είχαν ακουστεί αφορούσαν τη δημιουργία μονοπατιών, περιπάτου, αναψυχής, ξενοδοχειακής μονάδας κτλ.

Ο χώρος γύρω από τη λίμνη Αστερίου είναι εκπληκτικός, το τοπίο θυμίζει κάτι από… Ελβετία και αν αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση της τουριστικής του ανάπτυξης, τότε φαντάζει ιδανικός για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Πάντως, στο πακέτο της τουριστικής αξιοποίησης και των συζητήσεων του δήμου με την περιφέρεια εντάσσεται και ο περιβάλλων χώρος γύρω από μία ακόμα τεχνητή λίμνη (η δεξαμενή) αυτή του Ντασκά. 

Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες ο δήμος, προχώρησε στη φωταγώγηση του χώρου γύρω από τη λίμνη, που βρίσκεται και αυτή σε ένα εκπληκτικό μέρος που αναδεικνύει την ομορφιά της ορεινής Αχαΐας, μέσα στα δάση και στο πράσινο.