To Sex and the City είναι μία από τις πιο διάσημες και πιο επιτυχημένες αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές.

Η σειρά, που επικεντρώνεται στη ζωή τεσσάρων γυναικών στη Νέα Υόρκη και εστιάζει στη φιλία τους, στη σχέση τους με τους άντρες και στη σεξουαλικότητα, έγινε παγκόσμια επιτυχία όχι μόνο λόγω του σεναρίου, αλλά και των στιλιστικών επιλογών των πρωταγωνιστριών.

Απ' ό,τι φαίνεται όμως η λάμψη, τα χαμόγελα και η χημεία που είχαν οι ηθοποιοί μεταξύ τους, έσβηναν μόλις έκλειναν οι κάμερες. Τα πράγματα δεν ήταν όπως φαίνονταν.

Παρά τις επιτυχίες στο box office των ταινιών Sex and the City το 2008 και το 2010, η βασική πρωταγωνίστρια Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, τον Σεπτέμβριο του 2017, επιβεβαίωσε ότι τα σχέδια για μια τρίτη ταινία ματαιώθηκαν.

Σύμφωνα με πηγές, η Κιμ Κατράλ, που έπαιζε τη Σαμάνθα, είχε τρομερές απαιτήσεις και ήταν ντίβα. Η ίδια έχει πει ότι δεν συμφώνησε ποτέ να συνεχιστεί το έργο. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, αισθάνθηκε να δέχεται επίθεση όταν αρνήθηκε να επιστρέψει στον ρόλο για να γυριστεί η τρίτη συνέχεια της ταινίας.

«Η μόνη απαίτηση που είχα ήταν πως δεν ήθελα να κάνω μία τρίτη ταινία... κι αυτό ήταν το 2016», έγραψε στο Twitter η Κατράλ.


Όσο για τις συμπρωταγωνίστριές της; «Δεν ήμασταν ποτέ φίλες», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είμαστε συνάδελφοι και κατά κάποιο τρόπο, αυτό είναι πιο υγιές». Όχι απλά δεν ήταν φίλες, αλλά έφτασαν στο σημείο να γίνουν και εχθροί. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη γεμάτη φαρμάκι ανάρτηση της Κιμ Κατράλ, εναντίον της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ; Η τηλεοπτική Σαμάνθα σόκαρε τους διάσημους φίλους της αλλά και τους θαυμαστές της σειράς, όταν εξαπέλυσε άγρια επίθεση στη συμπρωταγωνίστριά της. Έχοντας χάσει τον αδερφό της, η Κατράλ έγραψε στο Instagram:

«Η μαμά μου με ρώτησε σήμερα: ‘Πότε θα σε αφήσει ήσυχη αυτή η υποκρίτρια, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ;' Η συνεχής επιμονή σου είναι μια οδυνηρή υπενθύμιση του πόσο σκληρή ήσουν τότε και τώρα. Και για να σου το ξεκαθαρίσω (αν δεν το έχω ήδη κάνει). Δεν είσαι οικογένειά μου. Δεν είσαι φίλη μου. Γι’ αυτό σου γράφω για να σου πω για τελευταία φορά να σταματήσεις να εκμεταλλεύεσαι την τραγωδία μας για να αποκαταστήσεις το πρόσωπο του ‘καλού κοριτσιού’».


Η επίπονη ομορφιά

Δεν υπάρχει τηλεθεάτρια που να μην έχει ζηλέψει τα πανέμορφα ψηλοτάκουνα Manolo Blahnik που φορούσε η Κάρι Μπράντσο, την οποία υποδυόταν η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Κι εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να αναρωτηθούμε: δεν πονάνε τα πόδια της στα πολύωρα γυρίσματα πάνω σε αυτά τα εντυπωσιακά παπούτσια; Η απάντηση είναι ναι. Το 2013, η πρωταγωνίστρια του Sex and the City, έβλαψε τα πόδια της φορώντας τα. «Πήγα σε έναν γιατρό για τα πόδια και μου είπε: "Το πόδι σου κάνει πράγματα που δεν πρέπει να μπορεί να κάνει. Αυτό το οστό εκεί… Έχεις δημιουργήσει αυτό το οστό. Δεν ανήκει εκεί”», ανέφερε η διάσημη ηθοποιός.


Και ο Κρίστιν Ντέιβις, που έπαιζε τη Σάρλοτ, εκφράζει τη λύπη της για τα πρότυπα στυλ που έθεσαν τα εμβληματικά ψηλοτάκουνα. «Φαινόταν ότι προσπαθούσαμε να πούμε στις γυναίκες, “Θα έπρεπε να φοράτε τακούνια σαν κι αυτά "», είπε το 2014. «Ήταν όμορφα παπούτσια; Ναι. Ήταν κατάλληλα για τους χαρακτήρες; Ναι, αυτό φορούν αυτές οι γυναίκες. Αλλά έγινε ένα μεγαλύτερο θέμα, όπου φαινόταν ότι οι γυναίκες πρέπει να τα φορούν καθημερινά».


Το 2016, η Σίνθια Νίξον, που υποδύεται τη Μιράντα, σχολίασε το πώς η τηλεόραση δείχνει σήμερα γυναίκες όλων των σωματότυπων. «Στο Sex and the City έπρεπε να είμαστε λεπτές και να φαινόμαστε υπέροχες όλη την ώρα».

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, πως ο χώρος του θεάματος δεν είναι και τόσο λαμπερός όσο φαίνεται και σπάνια οι μεγάλοι σταρ διατηρούν φιλίες μεταξύ τους...