Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη θα επισκεφθεί σήμερα τα Καλάβρυτα συνοδευόμενη από τον κύριο Πασχάλη Κιτρομηλίδη και τον κύριο Νικόλαο Κανελλόπουλο, μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12:30: Υποδοχή της Προέδρου στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο, κύριο Αθανάσιο Παπαδόπουλο. Θα βρίσκεται και ο κύριος Ανδρέας Φίλιας, Εντεταλμένος Σύμβουλος Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Θα προσφερθεί στην Πρόεδρο καλάθι με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα καθώς και το γλυπτό της πονεμένης μάνας, έμβλημα του Δήμου Καλαβρύτων. Η Πρόεδρος θα ενημερωθεί από τον συνεργάτη του Δημάρχου, κ. Αλέξη Γουρζέλα, για το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος, που βρίσκεται στο Αστεροσκοπείο Χελμού. Θα υπάρχει η δυνατότητα, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, να δει η Πρόεδρος εικόνα του γαλαξία που λαμβάνει το τηλεσκόπιο.

12:50: Αναχώρηση για τον Τόπο Θυσίας. Η Πρόεδρος θα καταθέσει λουλούδια στον Σταυρό.

13:05: Αναχώρηση για Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. Ξενάγηση από τον Άγιο Ηγούμενο στον Ιερό Ναό, στο Μουσείο με τα κειμήλια και το Λάβαρο της Επανάστασης. Κέρασμα στο Αρχονταρίκιον . Ξενάγηση στον Ιστορικό Ναό.

13:45: Αναχώρηση για το Μνημείο Ηρώων Αγωνιστών του 1821. Θα ενημερωθεί η Πρόεδρος σχετικά με την πρόταση του Δήμου, να κατασκευαστεί, δηλαδή, ένα θέατρο 3.000 ατόμων γύρω από το Μνημείο και να πραγματοποιηθεί συναυλία εκεί τον Αύγουστο του 2021.

14:10: Αναχώρηση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος στο κέντρο της πόλης. Την υποδέχεται και την ξεναγεί ο ιστορικός, κ. Σάββας Καζάνη.

14:30: Άφιξη στο «Πέτρινο» με τα πόδια. Η Πρόεδρος θα συζητήσει με τους εκπροσώπους των Δημοτικών Παρατάξεων και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων (ως 15 άτομα).

15:15: Δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

15:30: Θα προσφερθεί κέρασμα στον ίδιο χώρο.

15:45: Αποχαιρετισμός.