Σε ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων αναφέρει μιλώντας προς τους μαθητές με αφορμή τις Πανελλαδικές Εξετάσεις:

«Μια ακόμη σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε, μια σχολική χρονιά διαφορετική, πρωτόγνωρη για όλους μας λόγω του covid-19.

Στη πρώτη γραμμή όμως είσαστε εσείς, που καλείστε να δώσετε τη δική σας «μάχη» , έχοντας διανύσει μια χρονιά γεμάτη πίεση, άγχος, προσωπικές θυσίες και πολλές δυσκολίες. Να οπλιστείτε με ψυχραιμία και ηρεμία και να αντιμετωπίσετε τη δοκιμασία αυτή με καθαρό μυαλό.

Να έχετε πίστη στον εαυτό σας και εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας.  Να μην αφήσετε το άγχος και την αγωνία να επικρατήσουν. Με αισιοδοξία και χαμόγελο να συνεχίσετε την πορεία σας - ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων- και να προσπαθήσετε να είσαστε περήφανοι για τις επιλογές σας.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις όσο σημαντικές κι αν είναι, δεν αποτελούν παρά μια στιγμή στο μεγάλο ταξίδι της ζωής. Η επιτυχία δεν καθορίζεται μόνο από την είσοδο ή μη στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά κυρίως από τις αξίες, την ηθική και τον τρόπο που θα διαλέξετε να «περπατήσετε» στη ζωή σας. 

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων εκφράζουν τις πιο θερμές ευχές τους για καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που κάνετε αυτό το δύσκολο και συνάμα όμορφο βήμα για το πέρασμα σας από τα μαθητικά θρανία στα έδρανα των Τριτοβάθμιων Εκπ/κών Ιδρυμάτων,καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή τους στις οικογένειές σας που ζουν πολύ έντονα τη συγκεκριμένη διαδικασία και αγωνιούν για το μέλλον σας. Η ζωή είναι μπροστά σας. Και είναι πολύ όμορφη! Καλή Επιτυχία και Καλά Αποτελέσματα!».