Μπορεί η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας να ήταν για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων σε κάθετες οδούς, μπορεί στη συνεδρίαση να πρωταγωνίστησε η αντιδρόμηση της Κανακάρη, όμως, η είδηση έρχεται από αλλού.

Από ένα ζήτημα παρεμφερές. Την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος. Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική αρχή ευελπιστεί, εφόσον όλα πάνε καλά και η εξέλιξη του όλου ζητήματος της ανάπλασης προχωρήσει, η δημοπράτηση του έργου της πεζοδρόμησης να βγει στον «αέρα» στα τέλη του Ιουλίου.

Του φετινού Ιουλίου, να εξηγούμαστε… Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ίσως και πριν από το τέλος του φετινού έτους (ή το αργότερο στις αρχές του 2021), να πέσουν οι υπογραφές με τον ανάδοχο που στο μεταξύ θα προκύψει από τον διαγωνισμό.

Αυτό βέβαια είναι το καλό σενάριο που ευελπιστεί η δημοτική αρχή. Και το λέμε αυτό γιατί ήδη για το θέμα της πεζοδρόμησης υπάρχει ανησυχία από τους εμπόρους ζητώντας ενημέρωση από τον δήμο για την κατεύθυνση του έργου, τονίζοντας χαρακτηριστικά να μην "γίνει μια νέα Ρήγα Φεραίου". 

Πάντως, η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος είναι μέρος του έργου για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, κατά συνέπεια συνδέεται άμεσα τόσο με τους ποδηλατοδρόμους, όσο και την αντιδρόμηση της Κανακάρη – Κορίνθου.

Ζητήματα για τα οποία η αντιπολίτευση φέρεται να αλλάζει στάση, κυρίως για την αντιδρόμηση, παίρνοντας θέση υπέρ των κατοίκων της περιοχής που από την αρχή ζητούν το έργο που αφορά την Κανακάρη να μην προχωρήσει.

Κατά συνέπεια αναμένεται να έχουμε και άλλες θυελλώδεις συνεδριάσεις σύντομα. Ωστόσο, το έργο της ανάπλασης και όλα όσα περιλαμβάνονται σε αυτό (αντιδρομήση, πεζοδρόμησεις  ποδηλατόδρομοι, σκάλες κτλ) θα πρέπει να προχωρήσει, καθώς ο χρόνος τρέχει. 

Όσο για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος (από την Αράτου έως την Γούναρη); Αναμένεται να ανέβει στα ύψη η εμπορική της αξία και είναι ένα έργο που περιμένουν πως και πως οι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων. Το σίγουρο είναι ότι ο χάρτης της Πάτρας αλλάζει.