Στην καλύτερη περίπτωση, το σεξ αφορά την ευχαρίστηση, την αίσθηση ελευθερίας, το να ζούμε την στιγμή με κάποιον με τον οποίο νιώθουμε έλξη.

Ανεξάρτητα με το αν σκεφτόμαστε πώς είναι το σώμα μας ή αισθανόμαστε πίεση για οργασμό, υπάρχει πολύ συχνά ένα σκεπτικό που «τρέχει» στο μυαλό μας το οποίο μπορεί να μας αποσπάσει από το ίδιο το σεξ - κι αυτό περιλαμβάνει κι άλλα ερωτήματα που μπορεί να σκεφτούμε όπως αν αγοράσαμε γάλα ή αν τα παιδιά έχουν κοιμηθεί.

Είναι φυσιολογικό να έχουμε εμπόδια στο σεξ, όμως το στρες από έναν αναστεναγμό (για τους σωστούς λόγους) είναι «θάνατος» του πάθους και θα μπορούσε να στερήσει την σεξουαλική ζωή που μας αξίζει.

Για εκατομμύρια κόσμου που έχουν περάσει μήνες στην καραντίνα χωρίς τον σύντροφο και επομένως σεξ, οι πρώτες φορές ανάμεσα στα σεντόνια μαζί με τον εκλεκτό μας, μπορεί να είναι τρομακτικές και ευάλωτες. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στις γυναίκες, οι ανησυχίες στο κρεβάτι είναι οι εξής όπως εξηγεί η η ειδικός σε θέματα σεξ Τρέισι Κοξ:

«Δεν θέλω να είμαι γυμνή»

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση μετά από τόσο καιρό αποχής από το σεξ, είναι φυσιολογική, όμως η εικόνα του σώματός μας έχει άμεση επίδραση στην ικανότητά μας να απολαύσουμε το σεξ, λέει στον ιστότοπο Red η ίδια. Συγκεκριμένα εξηγεί: «Ενας μεγάλος αριθμός ερευνών έδειξε ότι οι γυναίκες που δεν νιώθουν καλά με το σώμα τους είναι περισσότερο συνεσταλμένες και λιγότερο πιθανόν να ξεκινήσουν το σεξ, να δοκιμάσουν νέες στάσεις ή να μιλήσουν για τις ανάγκες τους από τις γυναίκες που είναι ευτυχισμένες με τα σώματά τους. Η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες δεν το παρατηρούν αυτό. Σκέφτονται πότε θα μας αγγίξουν. Αρχικά, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο σύντροφός μας πολύ πιθανόν να σκέφτεται πόσο ωραίο φαίνεται το σώμα μας, παρά ο,τιδήποτε άλλο. Αυτό που βοηθάει είναι η επικοινωνία αυτών των σκέψεων και το να ζητήσουμε από τον σύντροφο να μας πει τι αγαπά περισσότερο στο σώμα μας. Και ας θυμηθούμε: Δεν είμαστε οι μόνες με ανασφάλειες. Και να θυμηθούμε ότι το σεξ έχει να κάνει περισσότερο με το τι συμβαίνει στον εσωτερικό παρά τον εξωτερικό μας χώρο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρεπόμαστε».

«Δεν γνωρίζω πώς να επικοινωνήσω αυτό που επιθυμώ»

Πολλοί από εμάς συμβιβαζόμαστε με το κακό σεξ επειδή δεν γνωρίζουμε πώς να επικοινωνήσουμε αυτό που επιθυμούμε και τι δεν επιθυμούμε. Η Τρέισι λέει ότι αυτά τα προβλήματα ξεκινούν στην αρχή της σχέσης. Αγαπάμε τόσο πολύ ο ένας τον άλλον που δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε αναστάτωση τονίζοντας τι δεν λειτουργεί για εμας. «Αυτό που θα συμβούλευα είναι να ρωτήσουμε τον σύντροφο: Μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτή την στάση; Ως γενικό κανόνα όταν ρωτάμε για πράγματα στο κρεβάτι, μπορούμε να έχουμε τον εξής: Πάντα να ρωτάμε τι θέλουμε περισσότερο, όχι λιγότερο».

«Δεν έχω οργασμό όταν κάνουμε σεξ»

Η σεξουαλική κλιμάκωση δεν χρειάζεται να είναι ο απόλυτος στόχος. Οι περισσότεροι άνδρες έρχονται πολύ πιο εύκολα σε οργασμό και μπορούν να το διαχειριστούν κάθε φορά που κάνουν σεξ. Ομως για πολλές γυναίκες δεν ισχύει το ίδιο. Μάλιστα, αν δεν έρθουν σε οργασμό, αισθάνοναι μεγαλύτερο στρες. Η Τρέισι εξηγεί ότι το πρώτο βήμα αντιμετώπισης είναι ο αυνανισμός και η προσοχή όταν βρισκόμαστε σε αυτή την διαδικασία. Η Τρέισι λέει να σταματήσουμε τον αυνανισμό με τον δονητή και να ξεκινήσουμε με τα δάχτυλα ώστε να μάθουμε για την ταχύτητα, να εξοικειωθούμε με την τεχνική και την πίεση. «Για να βελτιώσουμε τις πιθανότητες οργασμού ενώ ο σύντροφος είναι μέσα μας, ας του ζητήσουμε του να ερεθίσει την κλειτορίδα με τα δάχτυλά του ταυτόχρονα».

«Δεν θέλουμε την ίδια συχνότητα στο σεξ»

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα ερωτευόμασταν κάποιον με την ίδια διάθεση για σεξ με εμάς. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί στους πρώτους μήνες της σχέσης, στην συνέχεια όμως μπορεί να μην θέλουμε την ίδια συχνότητα στο σεξ.

Αν η σεξουαλική μας ζωή έχει γίνει ρουτίνα, η διάθεσή μας μπορεί να είναι περίεργη ή ανύπαρκτη. Ωστόσο, η Τρέισι λέει ότι μπορούμε να αποτρέψουμε το σεξ να γίνει δύσκολο δοκιμάζοντας νέα πράγματα.

Πηγή: Red