Κάθε μέρα που περνάει είναι και χειρότερη για τα εμπορικά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πάτρας.

Αντί να υπάρξει ανάκαμψη, η κίνηση ολοένα και πέφτει. Ακόμα και όσοι θέλουν να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν στη συνέχεια αναγνωρίζουν ότι μόνο οι μέρες του Μαΐου, αυτές δηλαδή μετά το τέλος της καραντίνας είχαν μία μικρή κίνηση και έδωσαν μία πνοή στην αγορά.

Ο Ιούνης μπήκε ακόμα όμως πιο πτωτικά τουλάχιστον για τις περισσότερες επιχειρήσεις. «Η κίνηση στην εμπορική αγορά έχει πλέον καθιερωθεί στο 50% κάτω, σε σύγκριση με την κατάσταση που υπήρχε πριν από την πανδημία» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος.

«Δεν υπάρχει ένα φως στον ορίζοντα που να δείχνει τις προοπτικές μιας έστω και μικρής ανάκαμψης».  Αρκετοί παράγοντες της αγοράς δεν κρύβουν τους φόβους τους ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε ο χειμώνας θα μπει με αρκετά λουκέτα, με μαγαζιά να μην αντέχουν και να κλείνουν.

Ήδη ο Ιούνιος διαγράφεται αρκετά δύσκολος για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Έχουν να πληρώσουν επιταγές, έχουν να πληρώσουν ενοίκια αλλά και το δώρο του Πάσχα για τους υπαλλήλους τους.

Κι όλα αυτά ενώ η ζήτηση πέφτει σε όλες σχεδόν τις μορφές του εμπορίου.Ο Εμπορικός Σύλλογος έκανε κάποιες προτάσεις προς τους αρμόδιους για να αποφευχθούν τα λουκέτα.

«Είναι προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν και να δώσουν μία πνοή στα μαγαζιά» τονίζει ο κ. Ζαφειρόπουλος. «Περιμένουμε και ευελπιστούμε να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον».

Εκπτώσεις - Στήριξη της τοπικής οικονομίας

Πλέον αρκετοί έμποροι βλέποντας την πτωτική πορεία στην κίνηση τους να συνεχίζεται ποντάρουν στις εκπτώσεις. Η πρόταση του συλλόγου είναι να ξεκινήσουν οι εκπτώσεις από την 1η Αυγούστου αυτή την χρονιά.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι επαφές του συλλόγου με την περιφέρεια για την εκστρατεία για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Ετοιμάζουμε μία σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες. Όταν ήμαστε έτοιμοι θα ανακοινωθούν.

Θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο ότι πρέπει να ψωνίζει από τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης του» καταλήγει ο κ. Ζαφειρόπουλος.