Μια θηλυκή αρκούδα νεαρής ηλικίας κειτόταν νεκρή στο 4ο χιλιόμετρο του κόμβου Καλαμιάς Κοζάνης προς Σιάτιστα στην Εγνατία Οδό, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, έχοντας πέσει θύμα σύγκρουσης με διερχόμενο όχημα ο οδηγός του οποίου εγκατέλειψε το σημείο χωρίς να ειδοποιήσει τις αρχές.

Το άτυχο αγρίμι εντόπισαν διερχόμενοι οδηγοί πεσμένο στο οδόστρωμα πριν από το νέο σταθμό διοδίων της Σιάτιστας και ενημέρωσαν τον «Αρκτούρο» και την Αστυνομία. Στο σημείο έφτασαν ο προϊστάμενος του Δασαρχείου Κοζάνης με δυο δασοφύλακες, άνδρες της Τροχαίας Κοζάνης, καθώς και κτηνίατρος από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π.Ε. Κοζάνης που διαπίστωσε ότι το ογκώδες ζώο έφερε τραύμα μόνο στο κεφάλι από την πρόσκρουσή του στο άγνωστο όχημα, όπως αναφέρει το protothema.

Με το πρώτο φως της ημέρας, και με υποδείξεις των υπευθύνων του Δασαρχείου Κοζάνης και τη συνδρομή ιδιώτη κατοίκου της περιοχής, η νεκρή αρκούδα ανασύρθηκε από το οδόστρωμα και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ταφή της. Η έρευνα για τον εντοπισμό του οχήματος που προκάλεσε τον θάνατό της συνεχίζονται.