H Λαϊκή Συσπείρωση Ερυμάνθου σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: "Με την “αμαρτωλή” κατά τα λόγια του κ. Μπαρή, μέθοδο της ανάθεσης, που χρεοκόπησε το Δήμο (πάλι κατά τα λόγια του κ. Μπαρή) ο Δήμαρχος Ερυμάνθου μιμούμενος κατά γράμμα την προηγούμενη Δημοτική αρχή που κατάγγειλε ,προχώρησε στην παραχώρηση σε ιδιώτη τμήμα της αποκομιδής απορριμμάτων Τριταίας και Καλεντζίου χωρις καν να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός.

Το πακέτο των 25.000€ που ανατέθηκε, (για εργασία τεσσάρων ημερών την εβδομάδα για τρεις μήνες)  είναι ακόμη ένα μεγάλο δωράκι στους ιδιώτες υποστηρικτές (πάντα με το αζημίωτο) του κ. Μπαρή. Το θέμα συζήτησε και ομόφωνα αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αφού και ο κ. Καννελλόπουλος για μια ακόμα φορά στήριξε την Δημοτική αρχή του κ. Μπαρή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση που για μια ακόμα φορά δεν ειδοποιήθηκε να συμμετάσχει στην Οικονομική Επιτροπή (οχι τυχαία φυσικά) αλλά για κακή τους τύχη, βρέθηκε εκεί. Πήρε το λόγο απαντώντας στο Δήμαρχο που επικαλούνταν έλλειψη προσωπικού και χαλασμένα απορριμματοφόρα.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ

Η Δημοτική αρχή είχε εναλλακτικές για τα δήθεν συνεχώς χαλασμένα απορριμματοφόρα. Μπορούσε να τα φτιάξει, μπορούσε επίσης να νοικιάσει πολύ φθηνά απορριμματοφόρο στην αγορά. Μπορούσε με αυτά τα χρήματα ακόμα και να αγοράσει μεταχειρισμένο. Μπορούσε επίσης με σωστό προγραμματισμό αφού όλοι γνωρίζουν τις έκτακτες ανάγκες της θερινής περιόδου να προσλάβουν έκτακτο ή και μόνιμο προσωπικό από νέους της περιοχής που θέλουν δουλειά.

Αυτές τις λύσεις που θα άφηναν τα λεφτά στο ταμείο του Δήμου και θα έδιναν δουλειά στους νέους ,πολιτικά απορρίπτουν οι δημοτικές αρχές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου γιατί είναι με την ανάπτυξη. Είναι δηλαδή ανάπτυξη για την τσέπη των επιχειρηματιών.

Αυτές είναι οι τσέπες που πηγαίνουν τα πανάκριβα δημοτικά τέλη του Δήμου Ερυμάνθο, που για να πάρουν τα σκουπίδια και να δώσουν μια λάμπα (αν την δίνουν και αυτή),  ο δημότης πληρώνει πιο ακριβά δημοτικά τέλη από την πλατεία Γεωργίου και τα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας που έχουν καθημερινή αποκομιδή στο δήμο. Στο Δήμο Ερυμάνθου η αποκομιδή είναι μία η δύο φορές την βδομάδα. Στο Δήμο Πατρέων έχουν πεζή σάρωση, στο δήμο Ερυμάνθου τίποτα. Τα σκουπίδια εκτός κάδων, στο δήμο Ερυμάνθου ανατίθενται στην ατομική ευθύνη των δημοτώνπου πρέπει να σκουπίζουν και τις πλατείες η τους δρόμους.  Στο Δήμο Πατρέων έχουν υπηρεσία βαριών αντικειμένων δωρεάν . Στο Δήμο Ερυμάνθου οι δημότες πρέπει να γεμίζουν τα λαγκάδια με βαριά αντικείμενα, στρώματα κλπ. Και πρέπει κιόλας να τους βρίζουμε από πάνω, γιατί όπως ακούγεται δεν έχουν πολιτισμό.

Και ενώ τα τέλη είναι ανταποδοτικά, καταλήξαμε στο Δήμο Ερυμάνθου με μηδαμινές υπηρεσίες να πληρώνουν περισσότερα οι Δημότες μας, σε σχέση με τον Δήμο Πατρέων . Εδώ όμως είναι η διαφορά. Στο Δήμο Πατρέων δεν πληρώνουν ιδιώτες. Ο δήμος στηρίζεται στους εργαζόμενους του και παράλληλα παλεύει να μείνουν στην δουλειά τους (ακόμη και οι συμβασιούχοι), να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας κτλ 
Στο Δήμο Ερυμάνθου δεν στηρίζουμε τους εκτάκτους, κάνουμε ευχαριστημένους κάποιους ιδιώτες, αφήνουμε τα παιδιά μας στην ανεργία, χρωστάμε και τα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους.

Αυτά εξελίσσονται στο Δήμο μας συνδημότες. Τέλος να αναφέρουμε και αυτό. Όλα τα παραπάνω πραγματοποιούνται με τη συμφωνία  και με τις ψήφους του κ. Κανελλόπουλου που έχει καταλήξει οπαδός του κ.Μπαρή. Οι δυο τους συμπτωματικά βρίσκονται πολιτικά στο  ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ). Είναι δηλαδή.. “ανεξάρτητοι”........
Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε αυτούς που θα πληρώσουν..…το μάρμαρο. Στους δημότες δηλαδή......

Η προτασή μας απλή. Ο Δήμος με αυτεπιστασία που κοστίζει λίγο να διαχειριστεί την καθαριότητα με προσλήψεις που μπορεί να κάνει δίνοντας δουλειά στους νέους και τα χρήματα που θα μείνουν (γιατί θα μείνουν) να φτιάξει καμία πλατεία κανένα δρόμο κάποια ανάπλαση χώρου, δηλαδή έργα για τις ανάγκες των δημοτών …και όχι των ιδιωτών".