Τρία ξενοδοχεία καραντίνας δημιουργεί η Κύπρος, έτσι ώστε οι οικογένειες και οι παραθεριστές που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, να μπορούν να απομονωθούν με άνεση, όπως επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού της χώρας.

Τα ξενοδοχεία, τα οποία θα παρέχουν υπηρεσία δωματίου, θα πληρώνονται από την κυβέρνηση και θα παρέχουν στους φιλοξενούμενους ψυχαγωγικό πρόγραμμα κάθε βράδυ, το οποίο θα μπορούν να απολαύσουν από τα μπαλκόνια των δωματίων τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδίος, επιβεβαίωσε επίσης παλαιότερες αναφορές πως η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα νοσοκομείο αποκλειστικά για τους τουρίστες που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό όσο κάνουν διακοπές στο νησί. Όπως δήλωσε στην Daily Mail: «Έχουμε δημιουργήσει ένα ειδικό νοσοκομείο για άτομα που θα βρεθούν θετικά. Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με αναπνευστήρες και η κυβέρνηση θα καλύψει όλα τα ιατρικά έξοδά τους έως ότου είναι σε θέση να επιστρέψουν στην χώρα τους. Θα έχουμε επίσης 500 δωμάτια σε ξενοδοχεία καραντίνας όπου οι οικογένειες και οι φίλοι που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, θα μπορούν να μείνουν με έξοδα της κυβέρνησης».

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Τα ξενοδοχεία θα είναι εξοπλισμένα με υπηρεσία δωματίου, γεύματα και ποτά και θα παρέχεται στους τουρίστες νυχτερινή διασκέδαση, όπως καραόκε, παραστάσεις και μπίνγκο, ώστε να νιώθεις σαν να είσαι σε διακοπές. Η κυβέρνηση θα καλύψει και αυτά τα έξοδα».

Αναμένουμε τουρίστες και από το Ηνωμένο Βασίλειο από τα μέσα Ιουλίου

Ο αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού της Κύπρου είπε ότι είναι σίγουρος πως οι τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να επισκεφθούν το δημοφιλές νησί της Ανατολικής Μεσογείου από τα μέσα Ιουλίου. «Περιμένουμε πως οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν την δυνατότητα να μας επισκεφθούν έως τα μέσα Ιουλίου. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος φαίνονται πολύ καλοί μήνες για τους τουρίστες από την Αγγλία. Είμαστε μία από τις θερμότερες χώρες της μεσογείου. Η Κύπρος έχει καταπληκτικό φαγητό, όμορφη φύση, καταπληκτική φιλοξενία και έχει δείξει πως είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μία κρίση ενώ διαθέτει και μια πολύ αξιόπιστη υπηρεσία υγείας. Έχουμε υψηλότερη αναλογία κλινών εντατικής θεραπείας από την μέση χώρα της ΕΕ και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά κάποιος σχεδιάζοντας τις φετινές διακοπές του».