Την οργή της γυναίκας του και των παιδιών του πυροδότησε ένας άνδρας στην Ινδία με την απόφασή του να αφήσει τα μισά κτήματά του σε δύο… ελέφαντες!

Ο 50χρονος Αχτάρ Ιμάμ, κάτοικος χωριού στο ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ της Ινδίας, άλλαξε τη διαθήκη του για να αφήσει περίπου 25 στρέμματα γης στον Μότι («Μαργαριτάρι») και τη Ράνι («Βασίλισσα»), τους δύο ελέφαντες που όπως λέει του έσωσαν τη ζωή από εισβολείς. «Δεν θέλω να περάσουν δύσκολα ο Μότι και η Ράνι, αφού είναι κι αυτοί μέλη της οικογένειάς μου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, την ώρα που έκανε μπάνιο στα αγαπημένα του παχύδερμα. «Δεν θέλω οι ελέφαντές μου να αντιμετωπίσουν τη μοίρα των ορφανών ή εγκαταλελειμμένων ελεφάντων που πεθαίνουν στους δρόμους ή σε έρημα χωράφια λόγω έλλειψης φροντίδας», πρόσθεσε.


Ο Ιμάμ ανέλαβε τη φροντίδα των δύο ελεφάντων, του 20χρονου Μότι και της 15χρονης Ράνι, από τη μέρα που γεννήθηκαν και έμειναν ορφανοί μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Δύο υπάλληλοί του έχουν αναλάβει να τους ταϊζουν και να τους περιποιούνται καθημερινά. Όπως είπε ο 50χρονος η αγάπη του για τα δύο παχύδερμα ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο όταν πέρυσι τον έσωσαν από «ενόπλους εγκληματίες», που προσπάθησαν να τον σκοτώσουν ενώ κοιμόταν. «Όταν άνοιξα την πόρτα για να δω γιατί φώναζαν οι ελέφαντες, τους είδα να κυνηγούν τους εγκληματίες. Αν ζω το οφείλω σ’ αυτούς που ενήργησαν σαν να ήταν σωματοφύλακές μου», δήλωσε.

Ο Ιμάμ είπε ότι στη διαθήκη αφήνει τα υπόλοιπα κτήματα και το σπίτι του στη γυναίκα του και τα παιδιά του, που όμως έχουν εξοργιστεί μαζί του. «Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ελέφαντες αυτοί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα για μένα. Η σχέση μου μαζί τους είναι ισόβια… Τους αγαπώ και με αγαπούν».

Από τους 45.000 Ασιατικούς ελέφαντες που ζουν ακόμη σε χώρες της Ασίας, περίπου το ένα τρίτο ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας. Ορισμένοι δε φθάνουν την ηλικία των 70…