Η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών για το θέμα της πλατείας Καλλιπάτειρας στην Αγυιά και τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Είναι στη διακριτική ευχέρεια του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης να αναθέτει τη συγγραφή των ανακοινώσεων της παράταξής του σε άλλο πρόσωπο και να μην γνωρίζει το τι γράφουν. Αλλά η ευθύνη των ανακοινώσεων του Δήμου Πατρέων ανήκει εξ ολοκλήρου στον Δήμαρχο. Ο Δήμαρχος Πατρέων οφείλει να ξέρει ποιος επιμελείται τις ανακοινώσεις του Δήμου και, βέβαια, αυτές να εκφράζουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα όσα διαδραματίστηκαν και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αποκάλυψαν για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πελετίδης σύρεται σε αποφάσεις που παίρνονται αλλού, σε εξωθεσμικά κέντρα, ερήμην της πόλης και, δυστυχώς, χωρίς τη δύναμη ή τη βούληση να τις διαπραγματευτεί.

Σε τρεις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  στις 08/10/2018, 12/10/2018 και 28/02/2020 οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποφάσιζαν την άρση της απαλλοτρίωσης των επίμαχων οικοπέδων που συγκροτούν την πλατεία Καλλιπάτειρας, στην Αγυιά και την πολεοδόμησή τους και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μετά από τις συντονισμένες ενέργειες και την πολιτική πίεση της «ΩΡΑ Πατρών» αλλά και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν υπέρμαχοι της δημιουργίας πλατείας στο συγκεκριμένο χώρο! Θετική η μεταστροφή της άποψής τους. Αναμένουμε την εφαρμογή των αποφάσεων και τη δημιουργία ενός πολύτιμου πνεύμονα πρασίνου εντός του αστικού ιστού.

Η αντιδρόμηση της οδού Κανακάρη απαιτεί ολοκληρωμένες κυκλοφοριακές και ρυμοτομικές μελέτες αφού επηρεάζει το σύνολο του ιστορικού κέντρου της Πάτρας. Αποτελεί δε, κουτοπονηριά εκ μέρους της δημοτικής αρχής η προσπάθεια υπερψήφισης επιμέρους πεζοδρομήσεων, όπως της οδού Μαιζώνος, που θα οδηγήσουν εκ των πραγμάτων στην αντιδρόμηση. Πολύ περισσότερο, όταν έχει αποδειχτεί ότι η αντιδρόμηση δεν μπορεί να καλύψει ούτε καν τη διέλευση των αστικών λεωφορείων.

Εάν πράγματι, υπάρχει από την πλευρά της δημοτικής αρχής ένα σαφές και ολοκληρωμένο σχέδιο για την αλλαγή του ταλαίπωρου ιστορικού κέντρου αυτό θα πρέπει να κατατεθεί και να διαβουλευθεί η πόλη επί αυτού μέσα από τους φορείς της, τις δημοτικές παρατάξεις  και τους κατοίκους της. Θα είναι μια ευκαιρία αυτό για να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη θέση κάποιες παρατάξεις που άλλα λένε εντός του δημοτικού συμβουλίου και άλλα μπροστά στους κατοίκους".