Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, αναφέρει: "Μετά και από την ημερίδα  την οποία διοργάνωσε την παραμονή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων και επαγγελματιών της οδού Κανακάρη με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΟΕΒΕΣΝΑ, του Αστικού ΚΤΕΛ, του Εμπορικού Συλλόγου, παραγωγικών  φορέων και των  επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου,  απόντος του κ. Δημάρχου ο οποίος επέλεξε να μην προσέλθει, αναδείχθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα σχετικά με την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Πάτρας, τις πεζοδρομήσεις οδών στο κέντρο και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αυτές απαιτούν.

Κυρίως αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συνολικού σχεδιασμού στην υπηρεσία ενός συγκεκριμένου οράματος για τη μορφή της πόλης που θέλουμε να έχουμε στο μέλλον, για τη φυσιογνωμία του ιστορικού της κέντρου, για τη σύγχρονη, λειτουργική και αισθητικά αποδεκτή εικόνα της.  

Για αυτό και θα πρέπει πολλά σημεία του σχεδίου να επανεξεταστούν και να γίνουν παρεμβάσεις κυρίως σε επίπεδο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Διότι ανθρώπινη πόλη έχουμε όχι μόνο όταν κάνουμε παρεμβάσεις και πεζοδρομούμε, αλλά και όταν δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον από τις παρεμβάσεις που κάνουμε, όταν αναβαθμίζεται ουσιαστικά και όχι τύποις η ποιότητα της ζωής των πολιτών και η σχέση τους με το αστικό περιβάλλον. Όταν εξυπηρετείται και ωφελείται δηλαδή το κοινωνικό σύνολο από τις παρεμβάσεις αυτές. 

Η θέση της παράταξής μας, επί του θέματος της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου λοιπόν, η οποία κατατέθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι συντεταγμένη με τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών και των κατοίκων που διοργάνωσαν την ημερίδα, αλλά και με τις θέσεις των φορέων που συμμετείχαν σε αυτή:  

«Είμαστε υπέρ των παρεμβάσεων και των πεζοδρομήσεων για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της Πάτρας και ζητάμε άμεσα σε όλη την έκταση του αστικού ιστού της πόλης την εκπόνηση πλήρους κυκλοφοριακής μελέτης και ρυθμίσεων κυκλοφορίας των μέσων μεταφοράς, λεωφορείων και ταξί.  

Ζητούμε επίσης να καθοριστούν με μετρήσιμα στοιχεία οι περιβαλλοντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις και στοχεύσεις για την αστική περιοχή της Πάτρας». 

Φτάνουμε κάπου, μόνο όταν έχουμε έναν συγκεκριμένο οδηγό για το που ακριβώς πάμε και μέσω ποιας οδού καταλήγουμε στον προορισμό μας. 

Ελπίζουμε να ανοίξει τα αυτιά της η Δημοτική Αρχή και να ακούσει όλες τις φωνές γιατί όλοι έχουν κάτι να προσθέσουν".