Σοκαριστικό είναι το βίντεο που την υποστηρικτές του Τραμπ αναπαριστούν την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, την ώρα που περνά από μπροστά τους πορεία διαδηλωτών του Black Lives Matter.

Σε γειτονιά του Νιου Τζέρσεϊ, ένας υπάλληλος της FedEx και ένας υπάλληλος φυλακών, «συνελήφθησαν» από κάμερες να κοροϊδεύουν τους διαδηλωτές, με τον έναν να πατάει ένα άλλο πρόσωπο με το γόνατό του στον λαιμό και να φωνάζει «οι ζωές των μαύρων δεν ενδιαφέρουν κανέναν».

Το περιστατικό κράτησε για ενάμιση λεπτό με τους διαδηλωτές να τον γιουχάρουν, χωρίς να ξεφύγει η κατάσταση. Ωστόσο, το βίντεο κυκλοφόρησε γρήγορα στα σόσιαλ και το CNN, μεταξύ άλλων, το παρουσίασε. Όπως έγινε γνωστό, μερικές ώρες αργότερα, ο υπάλληλος των φυλακών τέθηκε σε αργία, ενώ αυτός της FedEx απολύθηκε.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι δύο άνδρες είχαν προετοιμάσει το τι θα κάνουν, καθώς δευτερόλεπτα πριν περάσει το περιπολικό που συνόδευε τους διαδηλωτές, ο ένας ξάπλωσε στο έδαφος και ο άλλος πήγε από πάνω του.


Men imitate George Floyd's killing during Black Lives Matter protest in New Jersey

«Όταν δεν συμμορφώνεσαι, αυτό συμβαίνει. Αυτός (ο Φλόιντ) δεν συμμορφώθηκε. Αν το έκανε, δεν θα συνέβαινε ότι του συνέβη», φώναζε ο ένας εκ των δύο υποστηρικτών του Τραμπ. «Δεν μετράνε οι ζωές των μαύρων. Όλες οι ζωές μετράνε. Οι ζωές των αστυνομικών μετράνε. Ο Θεός να ευλογεί τους αστυνομικούς. Ηλίθιοι διαδηλωτές», συνέχισε να λέει.

Ένας μάρτυρας του περιστατικού που είδε το προκλητικό αυτό σκηνικό, είπε στο CNN: «Κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μας γυρίσουν από την άλλη πλευρά του δρόμου». Η οργανώτρια της διαδήλωσης στο Φράνκβιλ, η Ντάριαν Φέναλ, είπε επίσης στο ειδησεογραφικό κανάλι: «Είδα μητέρες να προσπαθούν να καλύψουν τα μάτια των παιδιών τους. Ο ρατσισμός είναι παντού, αλλά το να βλέπεις μία τέτοια απεχθή αναπαράσταση σε κοινή θέα, ήταν κάτι που με εξέπληξε», ανέφερε.

Ο υπάλληλος των φυλακών, ο Τζόσεφ ΝτεΜάρκο, εργαζόταν για 18 χρόνια στην υπηρεσία και σύμφωνα με πηγές του CNN, μετά από συζήτηση με το συνδικαλιστικό του όργανο, προσέλαβε δικηγόρο προκειμένου να μην χάσει την δουλειά του.