Ο Ανδρέας Μαζαράκης αναφέρει τα παρακάτω:

"Σήμερα ο κόσμος βρίσκεται μπροστά στην λαίλαπα του κορονοϊού. Βρίσκεται μπροστά σε μια παγκόσμια κρίση. Όμως όπως πάντα οι κρίσεις εκτός από σοβαρά προβλήματα δημιουργούν και ευκαιρίες.

Για τη χώρα μας, η μεγάλη ευκαιρία που έχει μπροστά της, αποτελεί ταυτόχρονα και ένα πολύ κρίσιμο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια.

Η "μικρή" Ελλάδα, μέσα από την υποδειγματική διαχείριση της κρίσης έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Απέκτησε έτσι μια ισχυρή αξιοπιστία. Σ' αυτή την αξιοπιστία πρέπει να οικοδομήσουμε, σ' αυτή την αξιοπιστία πρέπει να κτίσουμε τη νέα Ελλάδα, για μας τους ίδιους, για τον άνθρωπο δίπλα μας, για τα παιδιά μας, για τα παιδιά του κόσμου. Και ´μεις οι κομματικοί - οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ - που η Νέα Δημοκρατία μας έκανε την πολύ- πολύ μεγάλη τιμή να την εκπροσωπούμε στο τόπο μας, πρέπει να μπούμε μπροστά.

Να μπούμε μπροστά στο κομμάτι της αλληλεγγύης.

Μιας αλληλεγγύης που δεν θα αφορά μόνο εμάς μεταξύ μας, αλλά θα αφορά όλους,θα αφορά την κοινωνία. Μια κοινωνία που ανεβαίνει το δικό της γολγοθά, που αναζητά εναγωνίως παράθυρο στο μέλλον, ελπίδα για τη ζωή. Μια αλληλεγγύη που που θα πρέπει να μην περιορίζεται μόνο στα λόγια, αλλά να είναι επί της ουσίας, να είναι ουσιαστική. Η κοινωνία μας παρακολουθεί και μας κρίνει. Πολύ αυστηρά μάλιστα. Μας εμπιστεύεται. Την ίδια στιγμή όμως, είναι έτοιμη να μας περιφρονήσει και να μας γυρίσει την πλάτη, εάν την απαγοητεύσουμε.

Να μπούμε μπροστά στο κομμάτι της ενημέρωσης.

Είναι κρίμα να πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι -πρώτα εμείς βέβαια - ότι υπάρχουμε , μόνο Σ μέρος ενός κοινωνικού συνόλου. Και άρα συμπεριφορές από μερικούς του τύπου: " Εμένα δεν με νοιάζει. Δεν θα προσέξω κι ας πεθάνω", δεν θα πρέπει να έχουν θέση ανάμεσά μας. Γιατί δεν θα πεθάνουν μόνον αυτοί. Θα μεταδώσουν τον ιό και στους άλλους. Κι οι άλλοι δεν φταίνε.

Κυρίες και κύριοι

Είμαι Πρόεδρος σε μια από τις μεγαλύτερες ΝΟΔΕ της Ελλάδας, της ΝΟΔΕ Αχαΐας και μάλιστα έχω ήδη ολοκληρώσει την Τρίτη θητεία. Λέω λοιπόν ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοιο κλίμα στις κομματικές οργανώσεις. Είμαστε - εν τοις πράγμασι - μια οικογένεια. Αν, λέω αν, ο Στέλιος ο Κονταδάκης δεν ήταν μικρότερός μου, θα έλεγα ότι είναι ο πολιτικός μας πατέρας.

Αγαπητοί φίλοι.

Η Ελλάδα έχει σήμερα ένα πρωθυπουργό που εκμπέμπει το μήνυμα της ελπίδας.
Ένα πρωθυπουργό που εμπιστεύονται όλοι οι Έλληνες και όχι μόνο οι νεοδημοκράτες.
Ένα πρωθυπουργό που μοιάζει να έρχεται από το μέλλον. Έναν πρωθυπουργό που γράφει ιστορία, για τα επόμενα 100 χρόνια.

Εναπόκειται και σε μας τους προέδρους των ΝΟΔΕ να το κεφαλοποιήσουμε."