Πριν από δυο περίπου μήνες η κυβέρνηση , είχε δημοσιεύσει σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας απόφαση της , πως το υπουργείο Εσωτερικών λόγω και της κατάστασης με τον κοροναιό, θα δώσει έκτακτη επιχορήγηση προς τους Δήμους όλης της χώρας ύψους 60.000.000 εκ ευρώ. τα οποία θα διατεθούν ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε Δήμου.

Όταν το ανακοινώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να βρούμε χρήματα για να προχωρήσουμε σε απαλλοτριώσεις, αντιμετωπίστηκαμε με καυστικά σχόλια, διανθισμένα με εκείνες τις γνωστές προσβλητικές, ειρωνικές και με διάφορα υπονοούμενα από τη Δημοτική Αρχή και πως η κυβέρνηση έχει δώσει μόνο 100.000 ευρώ και πως τα έλεγα για να εντυπωσιάσω.

Όλα αυτά και ενώ σε όλους τους δημάρχους (και στο δικό μας) είχε δημοσιοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης για οικονομική ενίσχυση.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω για να καταδείξω πως ο Δήμος δεν υπολόγιζε ούτε προσδοκούσε πως θα πάρει χρήματα.
Στις 21 Μαΐου 2020 κοινοποιείται απόφαση του Υπουργείου εσωτερικών για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 75 εκ. ευρώ. Ο Δήμος της Πάτρας δικαιούται και θα εισπράξει άμεσα 1.288.000 ευρώ.

Η πρότασή μας είναι συγκεκριμένη.

Τα χρήματα αυτής της έκτακτης και μη υπολογισμένης από το Δήμο επιχορήγησης, να διατεθούν προκειμένου να αποζημιωθούν τουλάχιστον δυο πλατείες, προκειμένου να ανασάνουν έστω και έτσι δυο γειτονιές της Πάτρας.
Μάλιστα προτείνουμε στις πλατείες αυτές, να δοθούν τιμής ένεκεν, ονομασίες αφιερωμένες στο ηρωικό Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό την εποχή του κορωναιού.

Προλαβαίνουμε τυχόν λογιστικές αντιλήψεις, πως δεν γίνεται να διατεθούν προς αυτή την κατεύθυνση τα χρήματα.
Έχουμε πάρει πρωτοβουλία και έχουμε τις σχετικές απαντήσεις και γνωρίζουμε πως γίνεται.

Να λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξουμε πως μας ενδιαφέρει κατά προτεραιότητα το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας, η ποιότητα ζωής των επερχόμενων γενεών και όχι η καθημερινή ψηφοθηρική προσπάθεια.

Ιδού η Ρόδος!