Κρίσιμη ήταν η ημερίδα που έγινε για την αντιδρόμηση της Κανακάρη και τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο, ύστερα από κάλεσμα προς όλους τους φορείς που έκανε η συντονιστική επιτροπή.

Η αντιδρόμηση μονοπώλησε το ενδιαφέρον. Το συμπέρασμα όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που βρέθηκαν εκεί ήταν ότι η αντιδρόμηση δεν μπορεί να γίνει. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς σκοπούς της σύσκεψης για τους κατοίκους της Κανακάρη.

Μετά από μήνες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πήραν θέση για το ζήτημα, καθώς μέχρι τώρα η στάση τους δεν ήταν ξεκάθαρη, με αποτέλεσμα η αντιδρόμηση να είναι να προχωρήσει, χωρίς όμως επί της ουσίας να προχωρά.

Βλέπετε, οι εκκρεμότητες είναι ακόμα πολλές, όπως και τα εμπόδια. Κοινή θέση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι ότι το σχέδιο του Δοξιάδη πάνω στο οποίο στηρίζεται το ζήτημα της αντιδρόμησης, έχει ξεπεραστεί από τις ανάγκες της πόλης.

Χαρακτηριστικό που επιβεβαιώνει την παραπάνω διαπίστωση, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στη σύσκεψη; Το σχέδιο Δοξιάδη μιλάει για ταυτόχρονη αντιδρόμηση της Ρήγα Φεραίου, τη στιγμή που η Ρήγα Φεραίου έχει εδώ και χρόνια πεζοδρομηθεί.

Απών επί της ουσίας ο δήμος

Αυτό πάντως που ανησυχεί τους κατοίκους της Κανακάρη ήταν η απουσία της δημοτικής αρχής.

Στη σύσκεψη το παρών έδωσε από πλευράς δημοτικής αρχής μόνο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μελλάς και όχι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μιχάλης Αναστασίου.

«Φοβούμαστε ότι η δημοτική αρχή θέλει να περάσει την αντιδρόμηση δια της πλαγίας οδού, βλέποντας ότι όλα τα στοιχεία μας δικαιώνουν» τονίζει από Φώτης Δημητρόπουλος, ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων της Κανακάρη.

«Πάνε να συζητήσουν στο δημοτικό συμβούλιο θέματα που αφορούν τις πεζοδρομήσεις (σήμερα στις 17:30),γνωρίζοντας ότι η αντιδρόμηση της Κανακάρη είναι ένα ζήτημα που συμβαδίζει και ταυτίζεται με αυτές».

Ο ίδιος σημειώνει: "Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι δεν μπορει να γίνει αντιδρόμηση, ενώ και ο κ. Μελλάς παραδέχτηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες". 


Προσκρούει σε πολλά ζητήματα

Οι κάτοικοι παραμένουν σταθεροί στην θέση τους.

«Δεν μπορεί να γίνει η αντιδρόμηση της Κανακάρη. Καλώς έγινε η διάνοιξη της οδού, είναι θέση να λειτουργεί ως είσοδος, αλλά σε καμία περίπτωση ως έξοδος».

Σύμφωνα με τους κατοίκους η δημοτική αρχή θέλει να προχωρήσει στην αντιδρόμηση, τη στιγμή που ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα γίνει με τα λεωφορεία και ενώ δεν έχει εκδοθεί καμία έγκυρη επιστημονική μελέτη για το θέμα του κυκλοφοριακού και του νέου χάρτη της Πάτρας.

«Η αντιδρόμηση προσκρούει σε πολλά ζητήματα και το βασικότερο αυτών είναι ότι δεν συμβαδίζει με το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης που δεν την αναφέρει πουθενά» τονίζει ο κ. Δημητρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι έρχεται η ώρα που κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της Κανακάρη θα δικαιωθούν από την στάση τους.