Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) καλεί να δυναμώσουν το μήνυμα της αγωνιστικής διεκδίκησης με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 11 Ιούνη, που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μαζί με τα σωματεία και τα συνδικάτα.

"Κατεβαίνουμε στο δρόμο του αγώνα:

§ Γιατί η αγωνία για την υγεία, την εκπαίδευση των παιδιών μας, τη στήριξη των ηλικιωμένων, το εισόδημα δεν μπορούν να βρουν διέξοδο μέσα στα σχέδια των κυβερνήσεων, όπως της σημερινής, που είναι κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Τη στιγμή που τα σύννεφα της νέας οικονομικής κρίσης πυκνώνουν ξανά, κυβέρνηση και ΕΕ ετοιμάζονται να δώσουν δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάκαμψη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών. Ενώ, θα φορτώσουν στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, στο λαό ξανά το λογαριασμό των αυξημένων κρατικών δαπανών για τις επενδύσεις και τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Αφήνουν απροστάτευτες εμάς και τις οικογένειές μας στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας. Στοιβάζουν τα παιδιά μας σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας, χωρίς τα αναγκαία μέτρα υγείας και ασφάλειας. Προχωρούν... ακάθεκτοι το νομοσχέδιο για το σχολείο που στερεί από τα παιδιά μας την ολοκληρωμένη γνώση.

§ Γιατί “δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε” στο σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που μας καταδικάζει σε μια ζωή- λάστιχο. Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβέρνηση επιταχύνουν τα μέτρα που χτυπούν τις εργασιακές σχέσεις, το ωράριο εργασίας, τους μισθούς, τα εργασιακά μας δικαιώματα, για να μας εκμεταλλεύονται περισσότερο και να δουλεύουμε πιο εντατικά. Με την τηλεργασία, τα σπαστά και ακανόνιστα ωράρια διαλύουν την οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή, διαγράφουν τα όρια ανάμεσα στο χρόνο εργασίας και τον ελεύθερο χρόνο μας.

Καμιά αναμονή! Αρνούμαστε να ματώσουμε ξανά!

Η αγωνιστική συμμετοχή και η οργάνωση των γυναικών στο σωματείο, στην ένωση αυτοαπασχολουμένων, στο γυναικείο σύλλογο της ΟΓΕ μπορεί να δώσει “ανάσα” στα όνειρά μας για μια ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας, στο δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.

Δε συμβιβαζόμαστε με την “κανονικότητα” της φτώχειας, της ανασφάλειας, της οικονομικής κρίσης, των πολέμων, της προσφυγιάς, του ρατσισμού, της εργοδοτικής και κρατικής βίας.

Διεκδικούμε μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, διασφάλιση του εργατικού, λαϊκού εισοδήματος, κατάργηση των αντεργατικών ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων, κατάργηση των πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους, τους λαούς στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, που “δεν μπορούν να πάρουν ανάσα” μέσα στα δεσμά της εκμετάλλευσης, της αδικίας, των τεράστιων κοινωνικών ανισοτήτων.

Μπροστά στις νέες θύελλες προτάσσουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα

να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!" αναφέρει η ανακοίνωση.