Την εκτίμηση ότι το θετικό κλίμα για την κυβέρνηση «θα υπάρχει για ολόκληρη την τετραετία», εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Υπάρχει ένα συνεκτικό σχέδιο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και για την οικονομία και για το κράτος, το όποιο είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το φέρουμε εις πέρας και να κριθούμε στο τέλος της τετραετίας θετικά από τον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας στον Σκάι, τα σενάρια περί εκλογών το φθινόπωρο σημείωσε: «Δεν βλέπω κάτι τέτοιο», προσθέτοντας πως επανειλημμένως ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει το θέμα και «άρα δεν υπάρχει λόγος να πει κάποιος κάτι παραπάνω».

Μιλώντας για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία «του μέτρου και της λογικής» και πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν μια θετική πολιτική για τη χώρα «η οποία νοιάζεται για το σύνολο της κοινωνίας και διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα».