Ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Πάτρα, Νίκος Νικολόπουλος σε ανακοίνωσή τους προς τον δήμαρχο Πατρέων αναφέρει:

"Ο τύπος και ο τόπος βοούν για την συνειδητή υπονομευτική στάση που ακολουθεί η δημοτική αρχή Πελετίδη απέναντι σε κάθε αιρετή αρχή που προωθεί τις από κοινού διεκδικήσεις για τις αναγκαίες λύσεις σοβαρών προβλημάτων.

Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο δημοσίευμα της συμπολίτισσας δημοσιογράφου Μαρίνας Ριζογιάννη:

«Είναι σίγουρο ότι δεν έχει προηγούμενο και προφανώς δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη πόλη της Ελλάδας. Ημέρα Τετάρτη λοιπόν, 3 Ιουνίου ώρα 11.00 το πρωί, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και η διοίκηση του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών παραχωρούν συνέντευξη Τύπου για τον πολυσυζητημένο ποδηλατόδρομο.

Μία ώρα αργότερα  ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για το ίδιο ακριβώς θέμα. Και οι δύο είχαν στο πλευρό τους διαφορετικούς ποδηλατικούς φορείς.

Ο πρώτος δίνει τα χρήματα για την εκτέλεση του έργου και ο δεύτερος είναι ο κύριος του έργου. Τι υπαγορεύει η κοινή λογική;

Οι δύο φορείς που χειρίζονται το ίδιο έργο να προβαίνουν από κοινού σε πλαίσιο συνεργασίας και συνεννόησης, στις ανακοινώσεις Τύπου.

Αλλά αυτά συμβαίνουν σε πολιτισμένες και ώριμες κοινωνίες όπου οι κομματικοί φράχτες και οι ιδεοληψίες έχουν κατεδαφιστεί και οι κατέχοντες θέσεις ευθύνες εργάζονται με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας, την πρόοδο και την εξέλιξη του τόπου που διοικούν.

Αλλά φαίνεται ότι η κομματική δυσφορία κάνει αποπνικτικό κάθε χώρο είτε αυτός είναι κλειστός είτε είναι ανοικτός. Κι αυτό χωρίς να υπολογίζονται οι συνέπειες εις βάρος του τόπου και του λαού που προτάσσει σε κάθε ενέργειά της. Η κοινή λογική υπαγορεύει δύο φορείς που χειρίζονται το ίδιο έργο να στέκονται στην ίδια πλευρά σε πλαίσιο συνεννόησης και συνεργασίας».

Μετά ταύτα, τίθενται τα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί η δημοτική αρχή, με την πάγια τακτική της, αποκόπτεται από κάθε οργανωμένη προσπάθεια, για μια καλά σχεδιασμένη πολιτική ποδηλάτου και φθάνει μέχρι να την υπονομεύει;
  • Εάν για το απλό θέμα του ποδηλάτου, ο Δήμαρχος συμπεριφέρεται ως φαντάρος του κόμματος και υψώνει τον φράκτη των κομμουνιστικών ιδεοληψιών, τότε τι μπορεί να  περιμένει ο Πατραϊκός λαός για   τα πιο σοβαρά θέματα της πόλης και τις κρίσιμες διεκδικήσεις της; 
  • Επίσης, εάν ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης  δίνει τα χρήματα για την εκτέλεση του έργου και εσείς ως δήμαρχος, δέχεστε τα χρήματα της Περιφέρειας, τότε γιατί «βιάζετε» την κοινή λογική που επιβάλει οι δύο φορείς και οι αιρετοί που χειρίζονται το ίδιο έργο, να δρουν από κοινού; H περιφέρεια επιδίωξε την κοινή δράση και την κοινή εμφάνιση, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση από εσάς ;

Για την Δημοτική Παράταξη 

ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος επικεφαλής παράταξης

Μαρία Φιλοπούλου δημοτική σύμβουλος

Διονύσης Βορίσης δημοτικός σύμβουλος"