Αέρας ανανέωσης στα Ψηλαλώνια.

Μετά την Ten Brinke που ανέλαβε τη διαχείριση του κτιρίου του πρώην Σταυριανού, με τους Ολλανδούς να ετοιμάζονται για να «σηκώσουν»  μία πολυκατοικία – εμπορικό κέντρο, με διαμερίσματα και εμπορικά καταστήματα, κάτι καινούριο γίνεται και σε μία ακόμα γωνία της πλατείας.

Μιλάμε για το κτίριο της παλιάς Αλάμπρας, ένα από τα στολίδια των Υψηλών Αλωνίων που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πλατείας και αποδεικνύει την αρχοντιά που είχε η αρχιτεκτονική της Πάτρας.

Το εστιατόριο - μπαρ (στο ισόγειο) και η ουζερί (στο πάνω μέρος του) που λειτουργούσαν  μέχρι τώρα, δεν άνοιξαν μετά την άρση της καραντίνας και της επιστροφής της εστίασης στην ενεργό δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρηματίας έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο κτίριο και ετοιμάζεται να δημιουργήσει κάτι καινούριο, προχωρώντας στν μίσθωση του χώρου.  Μέχρι ώρας δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς τι είναι αυτό που σκοπεύει να κάνει.

Ωστόσο, οι πληροφορίες μιλούν για κάτι καινούριο και καινοτόμο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κτίριο πέρα τις υπηρεσίες της εστίασης θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες ενός μικρού ξενοδοχείου, καθώς οι εσωτερικοί του χώροι είναι μεγάλοι, ενώ υπάρχουν και δωμάτια στο πάνω μέρος του.

Η αρχιτεκτονική του δε είναι υπέροχη, όχι μόνο στην εξωτερική του όψη, αλλά και εσωτερικά. Το σημαντικό είναι ότι ένα από τα σημεία αναφοράς της πλατείας και ένα από τα πιο ιστορικά αρχοντικά της Πάτρας θα συνεχίσει να έχει ζωή.