Ο Paul McCartney μέσω του λογαριασμού του στο Instagram εξέφρασε την οργή του για τη δολοφονία του George Floyd ενώ θυμήθηκε ένα περιστατικό με τους Beatles, πριν από περίπου 60 χρόνια.

«Το 1964 οι Beatles επρόκειτο να παίξουν στο Τζάκσονβιλ στις ΗΠΑ και ανακαλύψαμε ότι επρόκειτο να εμφανιστούμε σε διαχωρισμένο κοινό. Νιώσαμε ότι ήταν λάθος. Είπαμε "δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό". Και η συναυλία που δώσαμε ήταν η πρώτη εκεί με μη διαχωρισμένο κοινό. Στη συνέχεια σιγουρευτήκαμε ότι αυτό θα έμπαινε στο συμβόλαιό μας. Για εμάς, ήταν κοινή λογική», ανέφερε σχετικά ο McCartney.

«Είμαι αηδιασμένος και θυμωμένος που είμαστε σχεδόν 60 χρόνια μετά και ο κόσμος είναι σε σοκ από τις τρομακτικές σκηνές της παράλογης δολοφονίας του George Floyd από τα χέρια του αστυνομικού ρατσισμού, μαζί με τους αναρίθμητους άλλους που υπήρξαν πριν», συνέχισε στην ανάρτησή του και εξέφρασε τη στήριξή του σε όσους διαμαρτύρονται και φωνάζουν.

«Θέλω δικαιοσύνη για την οικογένεια του George Floyd. Θέλω δικαιοσύνη για όλους όσοι πέθαναν και υπέφεραν. Το να μην πεις τίποτα δεν είναι επιλογή. Πρέπει να εργαστούμε να μαζί για να ξεπεράσουμε τον ρατσισμό σε οποιαδήποτε μορφή. Πρέπει να μάθουμε περισσότερα, να ακούμε περισσότερο, να μιλάμε περισσότερο, να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας και πάνω από όλα να αναλάβουμε δράση».