Το υπουργείο Υγείας της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι το Σαββατοκύριακο καταγράφηκε θεαματική αύξηση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό, που εντοπίστηκε κυρίως σε ανθρακωρυχείο στο νότιο τμήμα της χώρας.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η χώρα κατέγραψε 1.151 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, 576 το Σάββατο και άλλα 575 την Κυριακή.

Από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν, σχεδόν τα δύο τρίτα είναι εργαζόμενοι στο ανθρακωρυχείο Ζοφιόφκα και μέλη των οικογενειών τους, στην πόλη Γιαστρσέμπιε-Ζντρόι, διευκρίνισε το πολωνικό υπουργείο Υγείας.

Το Ζοφιόφκα ανήκει στον κρατικό όμιλο ανθρακωρυχείων JSW, ο οποίος έκανε λόγο χθες Κυριακή μέσω Twitter για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό και στο ανθρακωρυχείο του Πνιόφεκ. Το ορυχείο αυτό βρίσκεται στη Σιλεσία, επίκεντρο της πανδημίας στην Πολωνία.

Στη γειτονική Τσεχία, εκατοντάδες νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό διαγνώστηκαν επίσης σε ορυχείο, στο Νταρκόβ (βορειοανατολικά) κι ανάμεσα στους ασθενείς είναι πολωνοί εργαζόμενοι.

Στους 1.157 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Πολωνία

Η Πολωνία των 38 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραφε ως χθες 1.157 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 26.561 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η πολωνική κυβέρνηση επέβαλε στις αρχές Μαρτίου μέτρα περιορισμού για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού. Ωστόσο, στα τέλη Μαΐου, οι αρχές χαλάρωσαν τα μέτρα αυτά, επιτρέποντας έκτοτε συγκεντρώσεις ως και 150 προσώπων. Οι Πολωνοί δεν είναι εξάλλου υποχρεωμένοι πλέον να φορούν μάσκα, υπό τον όρο ότι τηρούν απόσταση δύο μέτρων ανάμεσά τους.