Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται ο οικολόγοι, οι περιβαλλοντολόγοι και οι σύλλογοι της Πάτρας και της Αχαΐας που ασχολούνται με το ευαίσθητο θέμα του περιβάλλοντος.

Η πληροφορία έφτασε στα αυτιά των οικολόγων την Παγκόσμια Ημέρα Παριβάλλοντος και σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε ακόμα και στο πλαίσιο της πορείας που έγινε την περασμένη Παρασκευή, ξεσηκώνοντας ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που έχει η περάσει η κυβέρνηση για το περιβάλλον.

Όπως έχει γράψει το patrasevents.gr το νομοσχέδιο καταργεί ή αν θέλετε υποβαθμίζει τον Φορέα Διαχείρισης Στροφυλιάς – Κοτυχίου και τους φορείς που έχουν αναλάβει την προστασία του Εθνικού Πάρκου, ενός προστατευόμενου χώρου, καλλιεργώντας το έδαφος για «αξιοποιήσεις».

Η πληροφορία που έχει φτάσει στους οικολόγους, έρχεται για να "δέσει" με τους στόχους για τους οποίους κατηγορούν το νέο νομοσχέδιο. Σύμφωνα με αυτή, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εμφάνισε αιφνιδιαστικά στον επίσημο χάρτη της την τοποθέτηση συνολικά 20 ανεμογεννητριών μέσα στο Εθνικό Πάρκο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανεμογεννήτριες αυτές φέρεται να τοποθετούνται στα Μαύρα Βουνά του Αράξου, σε ένα χώρο που ανήκει στο Εθνικό Πάρκο, έχει χαρακτηριστεί ως δασική περιοχή και σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες έχει σημαντική χλωρίδα.

Επιπλέον, αν ισχύει αυτή η πληροφορία, οι ανεμογεννήτριες μπαίνουν σχεδόν δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο του Τείχους των Δυμαίων, ένα από τα αρχαιολογικά αξιοθέατα της περιοχής που μπορεί να μην έχει κατάλληλα αξιοποιηθεί, αλλά αυτό δεν παύει τη μεγάλη αρχαιολογική του αξία.

Σύμφωνα με τον χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής, το νέο Αιολικό Πάρκο θα φτιαχτεί γύρω από τις λιμνοθάλασσες Προκοπίου και Παπά, σε ένα χώρο όπου φιλοξενούνται σπάνια πουλιά.

Οι οικολόγοι σχολιάζοντας την πληροφορία αυτή μιλούν για εγκληματική ενέργεια και παρέμβαση φυσικής καταστροφής, σε περίπτωση βέβαια που κάτι τέτοιο ισχύει.