«Δεν φοβόμαστε. Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΙ μιλώντας για τις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα.

«Αναδεικνύουμε παντού ότι δεν υπάρχει έννομη ενέργεια από πλευρά της Τουρκίας» τόνισε, και σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη από ΗΠΑ.

Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και το αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα, είπε ο κ. Πέτσας.

«Έχουμε πολύ σαφές πλεονέκτημα. Η δική μας προετοιμασία και τα σωστά μηνύματα που στέλνουμε παντού θα συμβάλλουν ώστε να μην έχουμε περαιτέρω ζητήματα» σημείωσε.

Θα ανακάμψουμε με γρήγορους ρυθμούς
Σχετικά με την οικονομική ύφεση μετά την κρίση του κοροναϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η χώρα θα καταφέρει να ανακάμψει με γρήγορους ρυθμούς.

Περίπου στο 7% υπολογίζεται η ύφεση, όπως εκτίμησε ο κ. Λιαργκόβας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είναι σύντομη, είπε ο κ. Πέτσας και εκτιμά ότι στη διετία το εισόδημα της χώρας δεν θα μειωθεί.

Σχετικά με το πακέτο στήριξης των 32 δισ. ευρώ και τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι με αυτά θα μεταμορφωθεί η Ελλάδα και θα υπάρξει ανάκαμψη.

Φορολογικές διευκολύνσεις
Σχετικά με το ζήτημα με τις τράπεζες και τις εξασφαλίσεις για δάνεια, ο κ. Πέτσας είπε πως θα πρέπει να σταματήσουν να ψάχνουν συνέχεια για εξασφαλίσεις.

Για τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών και πως θα μπορέσουν να ανταποκριθούν ο κ. Πέτσας είπε ότι θα ανακοινωθούν διευκολύνσεις στο επόμενο διάστημα.

Έχουν δοθεί ήδη παρατάσεις για φορολογικές υποχρεώσεις όπως είπε ο κ. Πέτσας και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διευκολύνει τον κόσμο και μετά την κρίση του κοροναϊού με δόσεις.

Δεν θα γίνουν εκλογές
Σχετικά με τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι δεν φοβάται τις εκλογές, αλλά δεν τις ζητάει καθώς θα ήταν μια πράξη τυχοδιωκτισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε να «μην ανησυχεί γιατί δεν θα γίνουν εκλογές».

Επίσης, για το σποτ του Τουρισμού είπε ότι δεν κόστισε τίποτα.