Δεν έχει φως στο τούνελ που έχει μπει ο δήμος και ο Καρναβαλικός Οργανισμός για την ανεύρεση ενός νέου χώρου για τα καρναβαλικά πληρώματα του ΑΣΟ, μετά την οριστική αποχώρησή τους από εκεί.

Το θέμα έχει φέρει σε ρήξη τους καρναβαλιστές με την δημοτική αρχή, με τις σχέσεις των δύο πλευρών να "παγώνουν" εκ νέου και τα πληρώματα να κατηγορούν κύκλους της Μαιζώνος για τη στάση που έχουν επιδείξει στο ζήτημα, κατηγορώντας τους για αδιαφορία και υποβάθμιση της προσφοράς τους και κατά συνέπεια υποβάθμισης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ο πάγος είναι σχεδόν οριστικός και ακτίνα ήλιου δεν υπάρχει στον ορίζοντα μέχρι ώρας για να τον λιώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχέσεις αυτές θα παραμείνουν παγωμένες -από πλευράς καρναβαλιστών τουλάχιστον - όσο το θέμα της στέγης τους, είναι σε εκκρεμότητα.

«Δεν μπορεί από τη μία να λένε να φεύγουμε και να μας έχουν υποσχεθεί νέο χώρο και από την άλλη να μας αφήνουν άστεγους, χωρίς να δίνουν μία λύση στο ζήτημά μας» έλεγαν στις μεταξύ τους συζητήσεις. 

Σύμφωνα με αρκετούς καρναβαλιστές η καλύτερη λύση θα ήταν να τους δοθεί ένας χώρος στο νέο κτιριακό συγκρότημα του ΑΣΟ όταν αυτό ολοκληρωθεί (για την ώρα δεν έχουν ξεκινήσει καν τα έργα).

Οι πρώην αποθήκες του ΑΣΟ και το κονδύλι για την αναδιαμόρφωση του κτιρίου, είχε σαν σκοπό την ενίσχυση του Πατρινού Καρναβαλιού, αυτό υποστηρίζουν και το λένε άλλωστε ξεκάθαρα στην ανακοίνωσή τους.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει άλλος κατάλληλος χώρος εντός Πάτρας για τη στέγασή τους.

Παρέμβαση από το Καρναβαλικό Κομιτάτο

Παρέμβαση για το θέμα έκανε με επιστολή του στο δήμο και στον Καρναβαλικό Οργανισμό, το Καρναβαλικό Κομιτάτο, ζητώντας να ενημερωθεί για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, γιατί απέτυχε το σχέδιο για την Πειραϊκή Πατραϊκή και τονίζοντας ότι κατά την άποψη του η λύση δεν μπορεί να βρεθεί στο κτίριο των Παλαιών Σφαγείων.

Εκεί το έργο που έχει ολοκληρωθεί είναι για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς του Πατρινού Καρναβαλιού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Για την ώρα πάντως οι καρναβαλικές κατασκευές των πληρωμάτων παραμένουν εκτεθειμένες σε εξωτερικούς χώρους του Καρναβαλικού Εργαστηρίου στο Πετρωτό.

Κι αυτό είναι κάτι που χωλαίνει ακόμα περισσότερο τους καρναβαλιστές. Στο μεταξύ οι συγκεντρώσεις υπογραφών στη διαδικτυακή ψηφοφορία για το "Save Carnival" συνεχίζονται και ολοένα αυξάνονται.

Κάτι που φανερώνει μία πίεση προς το δήμο για να βρει την απαιτούμενη λύση.