Η Αngelina Jolie σύμφωνα με το People δώρισε $200.000 στο Ταμείο Νομικής Άμυνας NAACP λίγο πριν από τα 45α γενέθλιά της, τα οποία γιόρτασε στο σπίτι με τα έξι παιδιά της, Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, και τα δίδυμα Knox και Vivienne Jolie-Pitt.

Η δωρεά της Jolie είναι η τελευταία σε μια σειρά από δωρεές διασημοτήτων σε οργανισμούς που μάχονται κατά του φυλετικού ρατσισμού, ύστερα από τη δολοφονία του George Floyd στις 25 Μαΐου.

«Τα δικαιώματα δεν ανήκουν σε καμία ομάδα για να τα δώσουν σε μια άλλη. Οι διακρίσεις και η ατιμωρησία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά, να εξηγηθούν ή να δικαιολογηθούν. Ελπίζω να μπορέσουμε να συνεργαστούμε ως Αμερικανοί για να αντιμετωπίσουμε τα βαθιά δομικά λάθη στην κοινωνία μας», δήλωσε η Jolie και πρόσθεσε: «Συμμερίζομαι το Ταμείο Νομικής Άμυνας της NAACP στον αγώνα τους για φυλετική ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και το αίτημά τους για επείγουσα νομοθετική μεταρρύθμιση.»

H Jolie δώρισε επίσης 1 εκατομμύριο δολάρια στην οργάνωση No Kid Hungry για να βοηθήσει με τη διατροφή των παιδιών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.