Η επιστολή Αλαφούζου, στην οποία του κοινοποιήθηκε η απόφαση της διοίκησης να μη συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών, η συνεργασία με τον Ρόκα και η αγάπη – σεβασμός προς “το μεγάλο όνομα του Παναθηναϊκού”. Ο Γιώργος Δώνης δήλωσε πως φεύγει γεμάτος και χαρούμενος από το “τριφύλλι”.

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στην κάμερα της NOVA, λίγες ημέρες αφού του γνωστοποιήθηκε από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του “τριφυλλιού” μετά την ολοκλήρωση των play off της Superleague. Ο Γιώργος Δώνης έκανε ένα μικρό απολογισμό…

Τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Δώνης στην κάμερα της NOVA:

Για τις σκέψεις του πριν τα play off: «Οι σκέψεις είναι πάρα πολλές και μερικές φορές είσαι και μπερδεμένος. Πάντα οι πρώτες μέρες είναι πιο δύσκολες. Όσο ηρεμείς, λίγο τα κατατάσσεις μέσα σου διαφορετικά. Πρώτα από όλα επειδή η ομάδα μου ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος, δεν χωράνε αντιπαραθέσεις και εχθρότητες. Μόνο σεβασμός και με σεβασμό θα λειτουργήσω. Όσο περίεργο και αν ακούγεται θα φύγω γεμάτος και χαρούμενος. Αυτά τα δύο χρόνια ήταν για μένα ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Παρά το ότι στις περισσότερες ομάδες που δουλεύω υπάρχει καλό κλίμα, αυτή η ομάδα δεν συγκρίνεται με καμία. Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι πολλοί μπορεί να πιστεύουν πως η αναταραχή θα μας επηρεάσει. Εγώ πιστεύω ότι έχουμε μία καλή νοοτροπία. Υπάρχουν και προσωπικές φιλοδοξίες αλλά πάνω από όλα είναι η ομάδα. Αυτή η ομάδα πρέπει να κλείσει έναν κύκλο με τον καλύτερο τρόπο. Το σημαντικότερο είναι όλη αυτή η αλλαγή να γίνει με θετικό πνεύμα. Ο Παναθηναϊκός αυτά τα δύο χρόνια ήταν η πιο νεανική ομάδα. Υπάρχει λοιπόν μία βάση και η ομάδα θα πρέπει να ξεπεράσει αυτό το μεταβατικό στάδιο με τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εγώ να βλέπω τα παιδιά αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν από όπου και αν είμαι».

Για το αν θα άλλαζε κάτι από τις δηλώσεις του τον Φεβρουάριο: «Νομίζω ότι είναι τεράστιο λάθος να πιστεύουμε πως μία συνεργασία μπορεί να διαρραγεί από ένα γεγονός. Θεωρώ πως τα δύο χρόνια συμπεριφέρθηκα με απόλυτο σεβασμό σε ό,τι αφορά την ομάδα και τη διοίκηση. Νομίζω ότι αυτό μπορεί ο καθένας να το καταλάβει από τον τρόπο λειτουργίας στο προπονητικό κέντρο. Έχω πει και στο παρελθόν πως οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν. Εγώ θεωρώ ότι σε μια διαδρομή πάντα θα έχεις σωστά και λάθη. Θα διαφωνήσω κάθετα ότι ένα γεγονός μπορεί να κρίνει την παρουσία σου σε μία ομάδα και αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για τη δουλειά που έκανε: «Χωρίς να υποτιμήσω κανέναν, μπορώ να κρίνω τη δουλειά που έχω κάνει πολύ καλά. Οι διοικήσεις όμως είναι αυτές που αποφασίζουν. Ως ομάδα έχουμε βάλει κάποιες βάσεις. Κάποια πράγματα θα μπορέσουν να αξιολογηθούν καλύτερα όταν φεύγεις από μία ομάδα. Πάντα ο χρόνος δείχνει ότι ένας προπονητής με συγκεκριμένες συνθήκες πέτυχε σε μία ομάδα ή όχι».

Για την επιστολή του Αλαφούζου: «Δεν ήταν κάτι που με ξάφνιασε. Ήμουν βέβαιος πως το επόμενο διάστημα θα ήταν το τελευταία μου στον Παναθηναϊκό. Όλες οι αποφάσεις που πήρα κατά διαστήματα μέχρι να φτάσουμε εδώ. Οι αποφάσεις που πήρα θεωρώ πως ήταν οι καλύτερες. Για μένα είναι σημαντικό ότι τα δύο χρόνια αυτά ήταν γεμάτα».

Για το αν θεωρεί ότι ο σύλλογος τον σεβάστηκε: «Εγώ όταν αποφάσισα να έρθω και να συμμετάσχω σε αυτό το πρότζεκτ, δεν έπαιξαν ρόλο τα πρόσωπα. Ο Νταμπίζας και ο Αλαφούζος ήθελαν να είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού. Εγώ ήρθα λόγω της ομάδας και αυτό είναι μία μεγάλη πραγματικότητα. Δεν ήρθα για την εκτίμηση του κόσμου, ούτε για να μου συμπεριφερθούν με σεβασμό. Θεωρώ ότι οι ιδιοκτήτες παίρνουν πάντα τις αποφάσεις και δεν έχει κανένα νόημα η αντιπαράθεση και η εχθρότητα. Δεν μπορεί να αλλάξει ότι το σπίτι μου είναι ο Παναθηναϊκός και σαν παίκτης και σαν προπονητής».

Για τον διαχωρισμό των ρόλων με τον τεχνικό διευθυντή, Τσάβι Ρόκα: «Κατ’ αρχήν είναι τεράστιο ψέμα ότι δεν είναι συγκεκριμένοι οι ρόλοι στο ποδόσφαιρο. Εγώ δεν ανακατεύομαι διοικητικά ούτε στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Είμαι υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος. Δεν διαπραγματεύομαι συμβόλαια, ούτε μπαίνω σε άλλους ρόλους. Θεωρώ πως στον Παναθηναϊκό ήταν ξεκάθαροι οι ρόλοι. Σίγουρα σε μία συνεργασία θα μπορούσαν τα πράγματα να έχουν λειτουργήσει καλύτερα, όμως αυτό στηρίζεται στο πως βάζει τις βάσεις η διοίκηση».

Για το αν θεωρεί ότι μια καλύτερη επικοινωνία θα μπορούσε να έχει βοηθήσει: «Εγώ δεν είχα καμία επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη. Άντε 2-3 φορές από κοντά και κάποια μηνύματα μετά τα παιχνίδια. Την μεγαλύτερη επικοινωνία την είχα από όταν έφυγε ο Νταμπίζας μέχρι όταν ήρθε ο Ρόκα. Αν κάποιος σκεφτεί το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου θα καταλάβει ότι τότε είχα την καλύτερη επικοινωνία με τον πρόεδρο. Έτσι θα δει πόσο πιο εύκολα λύνονται προβλήματα και ανανεώνει ο Χατζηγιοβάνης και ο Κουρμπέλης ή αποκτά καλύτερο συμβόλαιο ο Μπουζούκης. Ήταν κοντά να μείνει ο Βαγιαννίδης, ο Δώνης και ο Αποστολάκης. Εγώ δεν ζήτησα ποτέ να έχω κλειδιά του διευθυντή γιατί εγώ είμαι προπονητής. Η επικοινωνία είναι το σημαντικότερο κομμάτι για να παίρνονται σωστές αποφάσεις ακόμα και αν υπάρχουν συγκρούσεις. Ο σύλλογος μόνο έτσι πετυχαίνει πράγματα».

Για το αν κάτι δεν δούλεψε καλά στο τέλος: «Εγώ διαφωνώ σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί ένας τεχνικός διευθυντής να φέρει τον προπονητή που εμπιστεύεται ο ίδιος. Με τον κύριο Ρόκα στο κομμάτι των μετεγγραφών και της επικοινωνίας τον Ιανουάριο λειτουργήσαμε πολύ καλά. Φέραμε τον Αγιούμπ που είναι μία επένδυση για την ομάδα, έγινε η μετεγγραφή του Καρλίτος που είναι επίσης επένδυση. Μπορεί κάποιες φορές η επικοινωνία στο τρίπτυχο να μην ήταν η καλύτερη, όμως η συνεργασία μας ήταν θετική και όχι αρνητική».