Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λιούπασης ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, όπου δημοσιεύει σπάνιο υλικό και φωτογραφίες από τη ζωή και την καριέρα των σπουδαιότερων αστέρων του «χρυσού» ελληνικού σινεμά, ένα στιγμιότυπο της ταινίας «Το τραγούδι του χωρισμού», όπου κάνει το ντεμπούτο του στον ελληνικό κινηματογράφου ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

Με ευρωπαϊκό αέρα, πιθανώς επηρεασμένος από την παραμονή του στο Παρίσι, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του και τη γοητεία του. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι εργαζόταν ως μοντέλο στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Άρης Λιούπασης διηγείται την ιστορία, ενώ στο αρχείο της Φίνος Φιλμ βρήκαμε μερικά ακόμα στιγμιότυπα από την ταινία, όπως αναφέρει το bovary.

«Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στην πρώτη κιν/φική του εμφάνιση στην Ελλάδα το 1939 σε ηλικία είκοσι έξι ετών, στην ταινία "Το τραγούδι του χωρισμού". Μια κλασική πλέον ταινία καθώς αποτελεί την πρώτη ομιλούσα με σύγχρονο ήχο στην ιστορία του ελληνικού κιν/φου και την πρώτη και τελευταία σκηνοθετική απόπειρα του Φίνου ο οποίος τέσσερα χρόνια αργότερα θα ιδρύσει την δική του εταιρεία αλλάζοντας θεαματικά τα δεδομένα της μεγάλης οθόνης. Η ταινία σε παραγωγή Σκούρας Φίλμ κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του '40, με τα γυρίσματα να γίνονται το '39 σε ένα υπερσύγχρονο για την εποχή στούντιο στο Καλαμάκι όπου ο Φίνος αναλαμβάνει όλη την τεχνική επεξεργασία και το οποίο καταστρεφέται στα χρόνια της Κατοχής. Παρά το γεγονός ότι δεν κάνει την αναμενόμενη εισπρακτική επιτυχία, παραμένει ωστόσο ιστορική και για πολλά χρόνια θεωρείται χαμένη λόγω πολέμου μέχρι που μια φθαρμένη κόπια θα ανακαλυφθεί στην Αίγυπτο και θα αποκατασταθεί από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας το '94.