Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της 3ΝΕΤ και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Ταλούμης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Φωκίων Ζαΐμης τον αποχαιρετά με συγκινητικά λόγια με ανάρτησή του στο facebook:

«Έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος σπάνιος και χαρισματικός. Για τον Γιάννη ότι και να πω θα ήταν περιττό διότι το έργο του και η οικογένεια του είναι ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση από εμάς του λίγο νεώτερους που τον γνωρίσαμε από πολύ κοντά. Ένας άνθρωπος μαχητικός, οραματικός, δημιουργικός, οργανωτικός αλλά κυρίως συναισθηματικός και ταυτόχρονα πραγματιστής.

Ένας άνθρωπος που αυτό που έλεγε πάσχιζε να το πραγματοποιήσει και πολλές φορές κατάφερε να δημιουργήσει εκεί που άλλοι ούτε κατα διάνοια επιχειρούσαν. Γνώστης της παγκόσμιας τεχνολογίας στις τηλεπικοινωνίες σχεδίασε και υλοποίησε δίκτυα τηλεπικοινωνιών για πανεπιστημια, δημόσιους καιιδιωτικούς φορείς. Κυρίως όμως ήταν η ραχοκοκκαλιά και ο εμπνευστης των ''ανθρωπίνων'' δικτύων σε εταιρείες και φορείς.

Φίλε Γιάννη, μας ενέπνευσες μας αγάπησες και σε αγαπήσαμε βαθιά. Η ενέργειά σου θα παραμείνει διάχυτη και λαμπερή. Μας δίδαξες πολλά αλλά το κυριότερο ότι πρέπει να οραματιζόμαστε και να προσπαθούμε να ζούμε με χαμόγελο αλλά και με σκληρή δουλειά χωρίς όμως να ξεχνούμε την ιδιωτική μας ζωή τους φίλους και τις οικογένειες μας.

Παρακαταθήκη το έργο σου αλλά και η σπουδαία οικογένεια σου. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην εξαιρετική Αλίκη και στους λεβέντες Δημήτρη και Τηλέμαχο. (η φωτό είναι από εκδήλωση του ΙΝΑΔΕ με την Ευρωπαία επίτροπο V. Reading)».