NEWS | 2: Ειδήσεις - 17: Κόσμος

Σε επίπεδα ρεκόρ η ανεργία στις Φιλιππίνες

Sat, 06 Jun 2020 05:48:00 +0300 05:48 Patras Events logo

Ανήλθε στο 17,7%

Τουλάχιστον 7,3 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι τον Απρίλιο στις Φιλιππίνες, όπου το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 17,7% — επίπεδο ρεκόρ — εν μέσω της αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία των Φιλιππίνων.

«Πρόκειται για ρεκόρ του δείκτη ανεργίας, το οποίο αντανακλά τον αντίκτυπο του κλεισίματος της οικονομίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην αγορά εργασίας των Φιλιππίνων», σημείωσε ο Ντένις Μάπα, επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Τον Ιανουάριο το ποσοστό της ανεργίας στις Φιλιππίνες βρισκόταν ακόμη στο 5,3%, ενώ τον Απρίλιο του 2019 ήταν 5,1%.

«Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 5 εκατομμύρια ανθρώπους, από 2,3 εκατομμύρια τον Απρίλιο του 2019 στα 7,3 εκατομμύρια τον Απρίλιο του 2020», διευκρίνισε ο επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας.

Όλες οι περιοχές στη νήσο Λουζόν τέθηκαν σε καραντίνα και πρακτικά αποκλείστηκαν από την υπόλοιπη χώρα, ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας. Η Λουζόν, όπου ζει το 56% του πληθυσμού της χώρας, συνεισφέρει το 73% του ΑΕΠ στην οικονομία των Φιλιππίνων και το γεγονός ότι έχει σταματήσει σχεδόν κάθε οικονομική δραστηριότητα συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση της συνολικής εικόνας.

Άλλες επαρχίες στις κεντρικές και στις νότιες Φιλιππίνες επέβαλαν εξάλλου επίσης lockdown.

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται, παρά την επιβολή των μέτρων περιορισμού. Οι αρχές των Φιλιππίνων καταγράφουν ως σήμερα 984 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 20.382 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. 4.248 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader