O Jay-Z και η δισκογραφική του εταιρεία χρηματοδότησαν ολοσέλιδες διαφημίσεις σε εφημερίδες σε ολόκληρη τη χώρα για να τιμήσουν τη μνήμη του George Floyd, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα από αστυνομικό.

Η διαφήμιση κοινοποιήθηκε μέσω των social media της Roc Nation και παραθέτει ένα μέρος της ομιλίας του Martin Luther King Jr. το 1965 από τη Σέλμα της Αλαμπάμα.

«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε πραγματικά να επιτύχουμε την ελευθερία είναι να κυνηγήσουμε τον φόβο του θανάτου. Αν ένας άνθρωπος δεν έχει βρει κάτι για το οποίο θα πέθαινε, δεν είναι ικανός να ζήσει» ξεκινά η διαφήμιση. «Βαθιά στη μη βίαιη θρησκεία μας βρίσκεται η πεποίθηση - ότι υπάρχουν μερικά πράγματα τόσο αγαπητά, μερικά πράγματα τόσο πολύτιμα, μερικά πράγματα τόσο αιώνια αληθινά, που αξίζει να πεθάνουμε».

Και συνεχίζει:«Ένας άνθρωπος πεθαίνει όταν αρνείται να υπερασπιστεί αυτό που είναι σωστό. Ένας άνθρωπος πεθαίνει όταν αρνείται να υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη. Ένας άνθρωπος πεθαίνει όταν αρνείται να υποστηρίξει την αλήθεια».

Η διαφήμιση είναι υπογεγραμμένη από τον Jay-Z και αρκετά ηγετικά μέλη οργανισμών, όπως οι Women's Global Initiative, Until Freedom και Innocence Project, καθώς επίσης και από τους γονείς των Botham Jean, DJ Henry και Antwon Rose II - των τριών μαύρων που έχουν σκοτωθεί στο παρελθόν από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το People, οι διαφημίσεις δημοσιεύτηκαν στους The New York Times, Chicago Tribune, Los Angeles Times και The Philadelphia Inquirer, με περισσότερες εφημερίδες να ακολουθούν.