Με μία επίσκεψη στο Φράγμα Αστερίου (γνωστότερο ως Φράγμα Πείρου-Παραπείρου) γιόρτασε το σπιράλ τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μέλη και φίλοι της δημοτικής παράταξης επισκέφτηκαν την περιοχή, ξεναγήθηκαν στο φράγμα και το διυλιστήριο, ενημερώθηκαν για την ιστορία του έργου και την πρόοδο των εργασιών και έλυσαν απορίες τους σχετικές με την υποδομή, συζητώντας με τους ειδικούς.

Ο επικεφαλής του σπιράλ είχε την ευκαιρία να εκφράσει ξανά την ξεκάθαρη θέση της παράταξης περί της αναγκαιότητας άμεσης δημιουργίας ενός διαδημοτικού φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση του φράγματος και θα υδροδοτήσει τον Δήμο Πατρέων και τις γύρω περιοχές. «Το νερό στο φράγμα είναι έτοιμο να κατευθυνθεί προς την Πάτρα, νερό καθαρό, άφθονο και οικονομικό» δήλωσε χαρακτηριστικά σε σχετική του τοποθέτηση ο Πέτρος Ψωμάς. Και πρόσθεσε πως «εκτός από την οριστική λύση του προβλήματος της ύδρευσης του δήμου μας, η προοπτική αυτή θα εμπλουτίσει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και θα δώσει ανάσα στις σχετικές γεωτρήσεις».


Υπενθυμίζεται πως το σπιράλ έχει ταχθεί υπέρ της σύστασης ενός φορέα διαχείρισης για το νερό του φράγματος, με αναλογική συμμετοχή όλων των όμορων Δήμων που πρόκειται να ωφεληθούν, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του κράτους, πρόταση που συζητήθηκε εκτενώς και πλειοψήφησε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Πελετίδης οφείλει να υλοποιήσει την απόφαση, επιτρέποντας τη δημιουργία ενός τέτοιου φορέα. Το σπιράλ κάνει έκκληση στον Δήμαρχο Πατρέων να τηρήσει τον όρκο του και «να υπηρετήσει το συμφέρον του πατρινού λαού» συμμορφούμενος με την δημοκρατικά ψηφισμένη απόφαση. Ή τουλάχιστον να πάψει να στήνει εμπόδια στην θετική εξέλιξη ενός ακόμα καθοριστικού για την περιοχή έργου.

Όπως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τα μέλη του σπιράλ κατά την ξενάγηση, το Φράγμα αυξάνει τις τουριστικές και αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, ενώ το έργο αναμένεται να υδροδοτεί επίσης τους οικισμούς της ΒΔ. Αχαΐας και τη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, ενισχύοντας τη λειτουργίας της ως ενός ισχυρού τοπικού μοχλού ανάπτυξης, που επιπλέον προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας. Λογικό συμπέρασμα: Τα κέρδη πολλαπλά, η αναγκαιότητα μεγάλη, οι κινήσεις πρέπει να είναι άμεσες.

Την ξενάγηση της αποστολής του σπιράλ –μιας ομάδας 65 ανθρώπων που βρέθηκε στο φράγμα το απόγευμα της Τετάρτης- ανέλαβε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, γεωλόγος, μέλος της παράταξης  και επί χρόνια εργαζόμενος στο έργο. Τον συνέδραμε ο συνάδελφος Κώστας Κατσαρός, τον οποίο το σπιράλ ευχαριστεί θερμά.


σπιράλ: Επίσκεψη στο Φράγμα Πείρου-Παραπείρου