Ένα παγωτό είναι προτιμότερο να μην το φάμε όταν…

Έχει κρυστάλλους

Αυτό μπορεί να σημαίνει πως το παγωτό έχει παγώσει και ξαναπαγώσει, οπότε και να έχει αυξηθεί το μικροβιακό του φορτίο και να είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Μπορεί, όμως, να συμβαίνει και κάτι πιο απλό, όπως το να έχει πολλή υγρασία, για παράδειγμα να έχει αραιωθεί το γάλα με νερό.

Έχει συρρικνωθεί

Όταν, δηλαδή, το παγωτό έχει χάσει τον όγκο του ή έχει αποκολληθεί για παράδειγμα από το κύπελλο της συσκευασίας του.
Δείτε επίσης: Αστρολογικές προβλέψεις για την Πέμπτη 4 Ιουνίου

Έχει παραμορφωθεί η συσκευασία του

Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν έχει διατηρηθεί καλά το παγωτό στις κατάλληλες συνθήκες ή/και έχει στραπατσαριστεί στη διάρκεια της μεταφοράς ή/και της συντήρησης.

Έχει μείνει αρκετά εκτός κατάψυξης

Το έχουμε πάνω από 2 με 4 μήνες στην κατάψυξη του σπιτιού μας: Τα παγωτά διατηρούνται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των -18 βαθμών Κελσίου. Όταν τα φυλάμε στην κατάψυξη ενός απλού ψυγείου, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το κατά πόσον η θερμοκρασία είναι η κατάλληλη, οπότε και δεν μπορούμε να τα εμπιστευτούμε για περισσότερο από λίγες ημέρες. Άλλωστε, πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως ένα παγωτό μπορεί να έχει αλλοιωθεί χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό στο γυμνό μάτι. Αν διαθέτουμε καταψύκτη όπου μπορούμε να ρυθμίσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία, τότε μπορούμε να κρατήσουμε το τυποποιημένο παγωτό ακόμα και πολλούς μήνες μέχρι να το καταναλώσουμε.

Πηγή: vita.gr