Έντονη αντίδραση της Νίκης Κεραμέως στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εισαγωγή αγγλικών στα νηπιαγωγεία.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ Σκούφα η οποία υποστήριξε ότι η εισαγωγή της εκμάθησης των αγγλικών στα νηπιαγωγεία γίνεται κατόπιν εντολής αμερικανικών σχολών αλλά και πως με αυτό τον τρόπο καρατομείται η προσωπικότητα των παιδιών σε τρυφερή ηλικία.

Η υπουργός Παιδείας αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για θεωρίες συνωμοσίας και υπερασπίστηκε στη σχετική διάταξη λέγοντας ότι η απόφαση του υπουργείου βασίζεται σε ειδικές έρευνες.

Κεραμέως: Βασιζόμαστε σε ειδικές έρευνες

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή έλεγε ότι μόνο σε τρεις χώρες εφαρμόζεται αυτό. Φέραμε στοιχεία ότι οι χώρες είναι 14. Και τώρα περάσαμε στις θεωρίες συνωμοσίας. Επικαλείστε τις θεωρίες συνωμοσίας. Στις θεωρίες συνωμοσίας απαντούμε με στοιχεία. Από τρεις χώρες το 2015, πλέον σε 14 χώρες υπάρχει ενασχόληση με δεύτερη ξένη γλώσσα από την προσχολική ηλικία. Αυτό δείχνουν οι έρευνες. Μάλιστα οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει ότι κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας τίθενται τα θεμέλια μάθησης και σκέψης. Τα παιδιά είναι “σφουγγάρια” σε αυτή την ηλικία και δεν κάνουμε αρκετά ως πολιτεία για να τους δώσουμε τα εφόδια εκείνα που χρειάζονται σε αυτό σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια», σημείωσε η υπουργός Παιδείας.