Η βρετανική βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων Aston Martin ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να περικόψει 500 θέσεις εργασίας, εν μέσω κορωνοίου, καθώς προσπαθεί να μειώσει τα κόστη της μειώνοντας τα επίπεδα της παραγωγής αυτοκινήτων.

Οι περικοπές των θέσεων εργασίας γίνεται μια εβδομάδα αφότου η Aston Martin επιβεβαίωσε πως τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της θα αναλάβει την 1η Αυγούστου ο Τομπίας Μερς, μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-AMG, αντικαθιστώντας τον Άντι Πάλμερ.

Η ηλικίας 107 ετών αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως οι περικοπές θέσεων εργασίας αντανακλούν τον μικρότερο απ' ό,τι αρχικά προγραμματιζόταν όγκο παραγωγής, καθώς και βελτίωση της παραγωγικότητας. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει διαβούλευση ανάμεσα στην εργοδοσία και τα συνδικάτα. Η τιμή της μετοχής της Aston Martin έχει καταγράψει μεγάλη μείωση από την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο τον Οκτώβριο του 2018.

Πτώση πωλήσεων εν μέσω κορωνοϊού

Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε μεγάλη πτώση των πωλήσεων κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ενώ είχαν κλείσει και τα εργοστάσια. Η αναδιάρθρωση που σχεδιάζει η Aston Martin, στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία μειώνει επίσης τα κόστη και καταργεί μη κρίσιμης σημασίας δαπάνες σε άλλους τομείς (μάρκετινγκ, ταξίδια κ.ά), αναμένεται να αποφέρει συνολική εξοικονόμηση 38 εκατ. στερλινών ετησίως. Το κόστος της αναδιάρθρωσης αναμένεται να φθάσει περίπου τα 12 εκατ. στερλίνες. Οι μετοχές της Aston Martin, η τιμή των οποίων μειώθηκε κατά 78% στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, έκλεισαν την Τετάρτη, στις 68,9 πένες, τιμή βάσει της οποίας η αξία της εταιρείας ανέρχεται σε 1,05 δισεκατομμύριο στερλίνες.